zaterdag 25 september 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 43 2016

Wassenaar - Ben je ook trots op de mooie natuur die overal in en om Wassenaar te vinden is? Geniet je van de diversiteit, de uitgestrektheid en het uitzicht in het mooie d(uin)landschap in en om ons dorp? Dat kan mede dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers die meehelpen om de natuurgebieden in onze omgeving te onderhouden en toegankelijk te maken. Heb jij ook groene vingers? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale en bekijk de groene vacatures onder de ca. 100 uitstaande vrijwilligersvacatures in Wassenaar e.o. Ontdek de vrijwilliger in jezelf.

Een greep uit het aanbod:
* Voor natuurliefhebbers die willen helpen zagen, snoeien, maaien en afhooien, maar die ook willen helpen planten, nestkasten plaatsen, onderhoud willen verzorgen aan rasters, wegen en paden en diverse schilderactiviteiten willen uitvoeren enz. enz. is bij Staatsbosbeheer altijd plaats als Beheervrijwilliger Duinen (Vacaturecode D 014) of Beheervrijwilliger Lentevreugd (vacaturecode D 015). Samen met anderen lekker buiten werken in de natuur. Iets voor jou?
* Ook bij Duindigt is plaats voor een iemand met groene vingers als Medewerker Groenvoorziening (vacaturecode D 012) en ook voor een handige persoon die diverse herstelwerkzaamheden wil verrichten als Klusser (vacaturecode L 002).
* Sommige minima hebben moeite om rond te komen en kunnen als gevolg daarvan in een sociaal isolement raken. Wil jij als Maatje “Kunst van het Rondkomen” (vacaturecode A 114) een netwerk helpen opbouwen door hen met elkaar in contact te brengen? Zij kunnen elkaar zodoende steunen en daardoor bevorder je hun sociale activering en zelfredzaamheid. Professionele training voorzien.
* Sensoor levert telefonisch emotionele hulp op afstand rond de klok voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Op 4 en 5 november start een nieuwe training. Wil jij mensen in moeilijkheden helpen door 4 telefoondiensten van 4 uur per maand te verzorgen?

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar, het steunpunt voor vrijwilligerswerk in onze gemeente. Bel 511 31 33, stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl. Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12.00 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de Bibliotheek of het Gemeentehuis.

Vrijwilligerspashouders opgelet!
Nu ook 10 % korting op vertoon van je pas bij Roy Al Shoe Repair en Keys in de Van Hogendorpstraat. Kijk voor de bijna 100 aanbiedingen in Wassenaar en omgeving op de website van de Vrijwilligerscentrale. Hier vind je ook de voorwaarden voor het aanvragen van een gratis pas via de organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk doet.