Spektakel op Sportpark Kerkehout

9 november 20162 minute read

Wassenaar – De vrouwen van Sportvereniging Wassenaar verdedigden met glans de aanval op de inmiddels ingenomen koppositie. Het sterke RCL uit Leiderdorp was de tegenstander op Sportpark Kerkehout. In de eerste helft kwam de groen-witte brigade van coach Jaap van Wissen er helemaal niet aan te pas en keken de meiden tegen een smadelijke 1-3 achterstand aan.

In het begin van de tweede helft zou het zelfs nog erger worden en scoorde de Leiderdorpse Racing uit een snelle counter de 1-4. Met nog een half uur te gaan was het de beurt aan de thuisploeg en werd het wel heel erg spannend.

Het besef om niet af te gaan voor eigen publiek in de sprankelende nieuwe Alarma outfit werd visueel meer dan duidelijk. Een 1-4 stand op het scorebord en normaal gesproken was de wedstrijd beslist. Maar daar dachten de meiden uit Wassenaar duidelijk heel anders over. Gezamenlijk werd de aanval gezocht en mogelijkheden gecreëerd. Het tempo werd verhoogd en kansen voor Kim Verhart, Marcela Cabrera, Debbie Runge, Els Marije en Romy Scherpenzeel. Met nog dertig minuten op de klok was de ploeg weer helemaal bij de les. Eensgezindheid werd de drijfveer voor een ongekend huzarenstukje.

In de 65e minuut een loepzuiver schot van afstand van Romy Scherpenzeel die heel fraai in het net verdween en de 2-4 een feit. De druk werd flink opgeschroefd en Marcela Cabrera scoorde in de 70e minuut na een verdienstelijke slalom de aansluitingstreffer.

Het werd spannend op Sportpark Kerkehout met twee uitstekende mogelijkheden voor Andrea Ruggiero. De meiden van Wassenaar kwamen in de 80e minuut verdienstelijk langszij. Opnieuw een vernietigende uithaal van Romy Scherpenzeel en de stand in evenwicht.

In de 83e minuut scoorde wederom Romy Scherpenzeel de winnende vijfde treffer na aangeven van Marcela Cabrera. Het was het derde doelpunt van Scherpenzeel in dit enerverende spektakelstuk. Wassenaar trok daarbij duidelijk aan het langste eind.

En opnieuw werden drie belangrijke punten bijgeschreven in de race om de titel.

Wassenaar coach Jaap van Wissen was na afloop bijzonder gelukkig met het vertoonde spel in de tweede helft en complimenteerde zijn meiden. De ploeg toonde veerkracht en eensgezindheid en het doel werd bereikt. Wassenaar de trotste koploper en de vraag is wat voor spektakel we nog meer kunnen verwachten op Sportpark Kerkehout.