zaterdag 16 oktober 2021

N Nieuws

Veolia Haaglanden wordt Connexxion

Wassenaar - Met ingang van zondag 11 december 2016 rijden de bussen in Haaglanden volgens een nieuwe dienstregeling. Vanaf die datum zal eveneens de merknaam Veolia worden vervangen door Connexxion en hiermee verdwijnt Veolia Transport Nederland definitief als OV-merk uit het straatbeeld. Vanzelfsprekend blijft de kwaliteit van de dienstverlening, zoals u van Veolia gewend was overeind. Daarnaast komt er als extra service gratis WiFi beschikbaar in alle bussen en bieden we de OV-chipkaart als betaaloptie in de Buurtbus Pijnacker- Nootdorp (lijn 484)

Op connexxion.nl ziet u wat er voor uw buslijn in Haaglanden mogelijk verandert: bijvoorbeeld nieuwe vertrek- en aankomsttijden, andere haltes of aangepaste routes. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Download de Connexxion-app voor alle actuele reisinformatie onderweg.
Hieronder de belangrijkste wijzigingen in de dienstregeling Haaglanden:

Lijn 33 (Delft – Maassluis – Naaldwijk)
Lijn 33 rijdt voortaan tussen halte Krakeelpolderweg en halte Hoornseweg via de Krakeelpolderweg, Buitenwatersloot en Aletta Jacobsstraat. Halte Westlandseweg vervalt. Nieuwe haltes op de route zijn Frank van Borselenstraat/Pootstraat, Marlotlaan en Westlandhof.
Op weekdagen wordt een extra vroege rit gereden van Maasland Viaduct naar Delft (aankomst 6.49). Daarnaast wordt op weekdagen buiten de vakantieperioden een extra rit gereden van Delft naar Maasland Viaduct met vertrek om 18.10.

Lijn 34 (Naaldwijk – Monster)
De ritten van Monster naar Naaldwijk rijden voortaan een half uur vroeger.

Lijn 36 (Den Haag – Naaldwijk – Schiedam)
Op zaterdagavond wordt voortaan een halfuurdienst gereden tussen Naaldwijk en Schiedam.

Lijn 37 (Den Haag – Delft – Delfgauw)
Op weekdagen vervalt de rit van Delfgauw naar Delft met vertrek om 6.58.
Op station Delft vertrekt lijn 37 richting Delfgauw voortaan van perron F. Lijn 37 richting Den Haag blijft vertrekken van perron G.

Lijn 43 (Den Haag – Wassenaar – Leiden)
Op zaterdagavond rijdt lijn 43 voortaan tot 22.00 een halfuurdienst.

Lijn 44 (Den Haag – Wassenaar)
Lijn 44 rijdt een extra late rit van Den Haag naar Wassenaar (v. 19.16) en een extra late rit van Wassenaar naar Den Haag (v. 19.45).

Lijn 55 (Delft – Zoetermeer)
De aankomst- en vertrektijden verschuiven ongeveer een kwartier, zodat lijn 55 van/naar Pijnacker op station Zoetermeer aansluiting blijft bieden op sprinters van/naar Utrecht.
Lijn 55 rijdt in de ochtend- en middagspits extra ritten, waardoor langer een kwartierdienst wordt gereden. Daarnaast gaat lijn 55 op zaterdagavond tot 22.00 een halfuurdienst rijden.

Lijn 62 (Station Delft – Voorhof via Buitenhof)
Lijn 62 rijdt niet meer tussen Tanthof en Voorhof. Op het resterende traject (Station – Buitenhof – Tanthof) wordt de frequentie verhoogd naar een halfuurdienst. Bij aankomst in Tanthof rijdt lijn 62 altijd door als lijn 60 en andersom. Hierdoor blijft de directe en overstapvrije verbinding tussen Voorhof/Tanthof-Oost en Buitenhof/Reinier de Graaf Gasthuis bestaan. Reizigers die nu gebruik maken van halte Abtswoude en Stefanna kunnen voortaan opstappen bij een van de drie haltes op de Voorhofdreef. Reizigers die nu gebruik maken van halte station Zuid reizen voortaan via station Delft. Tussen halte Krakeelpolderweg en Revalidatiecentrum rijdt lijn 62 voortaan via de Westlandseweg en doet op de nieuwe route halte Componistenpad aan.
Op station Delft vertrekt lijn 62 voortaan van perron G.

Lijn 69 (Station Delft – Technopolis)
Lijn 69 gaat vaker rijden: overdag wordt voortaan buiten de vakantieperioden altijd minimaal een kwartierdienst gereden. In de ochtendspits wordt extra gereden om de piekdrukte op te vangen. Daarnaast rijdt lijn 69 ’s avonds langer door: tot 22.00 wordt een halfuurdienst gereden.

Lijn 71 en 72 (Centrum West – Dorp/Rokkeveen – Centrum West)
De dienstregeling van lijn 71 en 72 verschuift van maandag t/m zaterdag overdag een kwartier, zodat bestaande aansluitingen op station Zoetermeer en Zoetermeer Oost behouden blijven. In de avonduren worden de vertrektijden iets aangepast zodat alle stadslijnen ’s avonds en op zondag goed aansluiten op lijn 400 van/naar Leiden.