donderdag 04 juni 2020

A Algemeen

Lionsclub Wassenaar De Pauw kaart voor Tovertafel Johannahuis

Wassenaar - Afgelopen zaterdag organiseerde Lions Club Wassenaar De Pauw een kaart kroegentocht voor het goede doel. De damesserviceclub vond de Wijnheren, Rooie Cor en het clubhuis van de Kieviten bereid om hun deuren open te stellen voor de meer dan 90 deelnemers die deze avond kaartten voor een Tovertafel voor de huiskamer van het Johannahuis. De Tovertafel is een interactief spel voor ouderen in de midden tot late fasen van dementie. De lichtprojecties van de Tovertafel reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren de ouderen zowel in fysieke activiteit als sociale interactie. De avond leverde naast een mooi potje kaarten onder het genot van een goed glas wijn ook een flinke bijdrage aan de Tovertafel op. Door deze bijdrage kan het Johannahuis nog begin 2017 de Tovertafel voor haar bewoners aanschaffen.

Jacqueline van Tilburg, directeur Johannahuis Wassenaar: ‘’Namens het Johannahuis wil ik Lions Club Wassenaar De Pauw, de deelnemers aan de kroegentocht en alle sponsoren van deze avond hartelijk bedanken voor hun inzet. Wij hebben de Tovertafel enige tijd op proef gehad en gezien wat een positief effect de tafel op het welzijn van onze dementerende bewoners heeft. Het biedt hen de mogelijkheid om weer echt contact te maken. Met elkaar, maar ook met familieleden die op bezoek komen. Fantastisch dat dit interactieve instrument binnenkort een vaste plek in het Johannahuis in Wassenaar krijgt.”

Naast het Johannahuis kende de kaartkroegentocht nog meer winnaars, Willemijn van Well en Liesbeth Vrolijk gingen er met de eerste prijs vandoor. Zij mochten kiezen uit de cadeautafel samengesteld door de sponsors Maison Kelder, Rituals, de Bosrand en Snelimport.

Over de Tovertafel
Uit onderzoek blijkt dat 90% van de ouderen met dementie zeer passief is. Ze staren wat voor zich uit en hebben weinig tot geen interactie met hun directe omgeving. Dit is zorgelijk, omdat apathie de achteruitgang van hun fysieke, mentale en emotionele welbevinden versnelt. Hun spieren worden stijf, ze raken verveeld of zelfs depressief, en ook hun cognitieve vermogen holt achteruit. De Tovertafel doorbreekt apathie bij ouderen met dementie door op een speelse manier beweging en gesprekken onderling te stimuleren. In de huiskamers van zorginstellingen, zoals het Johannahuis, komen bewoners in verschillende stadia van dementie samen.

Voor meer informatie over het Johannahuis zie: www.vanommerenpark.nl/verzorgd-wonen, voor meer informatie over de Tovertafel zie activecues.com

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief