maandag 06 december 2021

N Nieuws

Wassenaarders in de prijzen op landelijke Ju-Jutsu wedstrijden

Wassenaar - Op zondag 13 november werden er landelijke wedstrijden Jeugd Ju-Jutsu georganiseerd in Voorschoten. Dit was in samenwerking met de landelijke organisatie SOGO BUDO en deelnemers van alle aangesloten scholen waren uitgenodigd om deel te nemen. Er waren 5 deelnemers van Budocentrum Junansei uit Wassenaar Een had al een keer eerder met wedstrijden meegedaan, maar voor de anderen was dit de eerste keer.

Normaal gesproken kunnen Ju-Jutsu wedstrijden uit 3 verschillende ronden bestaan: staand, op de grond en met stokken. Deze keer stond het grondgevecht centraal. In het grondgevecht zijn twee dingen belangrijk, namelijk de ander op de grond krijgen en de ander op de grond controleren. De deelnemers moesten daarom per tegenstander twee verschillende wedstrijden doen: één waarbij je de ander met een worp naar de grond moet brengen met het liefst een goede positie voor jezelf, en één waarin we op de grond beginnen en je punten kunt verdienen voor goede controle posities. De deelnemers worden hierbij natuurlijk wel ingedeeld op gewicht, ervaring en leeftijd.

De sfeer was echt fantastisch! Iedereen was enthousiast, sportief en respectvol naar elkaar. Het waren prachtige wedstrijden waar alle kinderen op zijn/haar eigen niveau uitgedaagd werden om het beste uit zichzelf te halen. De deelnemers varieerden van kleine meisjes die net met Ju-Jutsu begonnen zijn tot grote, zware jongens met veel wedstrijdervaring. De meeste poules waren erg spannend en gingen goed gelijk op. Het was daarom ook niet vreemd dat er in veel poules ook deelnemers gelijk geëindigd zijn. Het was een groot succes en alle Wassenaarders zijn in de prijzen gevallen! Allemaal van harte gefeliciteerd met deze prestatie!