woensdag 27 mei 2020

E Events

De Amnesty Schrijfmarathon in Wassenaar

Wassenaar - Op 10 december organiseert Amnesty International haar jaarlijkse Schrijfmarathon. Dan wordt wereldwijd massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. Ook in Wassenaar kunt u mee doen.

De brievenschrijvers vragen om vrijlating van gewetensgevangenen, om berechting van daders van mensenrechtenschendingen en om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

Wilt u ook komen schrijven?
Iedereen die een bijdrage wil leveren aan Amnesty’s Schrijfmarathon kan terecht op zaterdag 10 december van 13.00 tot 16.00 in de koorruïne van de Dorpskerk, Plein 3.
Daar kunt u aan de hand van aanwezige voorbeeldteksten uw brieven of solidariteitskaart(en) schrijven.

Een ijzersterk actiemiddel
Amnesty Nederland organiseert dit jaar voor de vierde keer een Schrijfmarathon. De afgelopen jaren maakte dat enorm veel enthousiasme en betrokkenheid los. Vorig jaar werden er vanuit Nederland meer dan 100.000 handgeschreven brieven verstuurd. Die brieven werden niet voor niets geschreven. Een voorbeeld:

Yecenia Armenta ontving tijdens de Schrijfmarathon 2015 meer dan 8000 brieven. Ze zat sinds 2012 vast nadat ze, na 15 uur lang gemarteld te zijn, een moord bekende die ze niet had begaan. Op 7 juni 2016 kwam ze vrij.

Amnesty heeft ervaren dat een brief die met aandacht is geschreven, waarin een persoonlijke boodschap wordt overgebracht, een ijzersterk actiemiddel is.
Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden.
Dit jaar kan voor 10 gewetensgevangenen geschreven worden.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief