woensdag 23 juni 2021

A Algemeen

Pionieren bij Van Woesik

Wassenaar - Zaterdag is voor een heleboel kinderen scoutingdag! ’s Morgens komen zij met veel plezier het scoutingterrein op gerend en hangen gelijk in de survivalbaan of springen met elkaar op de trampoline. Altijd gezellig om je scoutingvrienden en je leiding weer te zien! Dan begint de opkomst van deze zaterdag. De Bevers doen allemaal Hollandse spelletjes; welk groepje is het sterkst en wint met het touwtrekken, wie gooit de meeste ringen om de paaltjes en wie heeft het snelste de koek van het draadje gegeten, zonder handen natuurlijk!. En wat dacht je van spijkerpoepen, dat is echt moeilijk!

Voor de Welpen staat het levend Junglebook ganzenbord klaar. Bij ieder getal hoort een leuk spel en als je dat goed gedaan hebt met je groepje mag je opnieuw gooien en op naar het volgende spel. De kinderen genieten volop. Ook halen verschillende kinderen hun knoopinsigne nog even. Geweldig toch!

De Junioren en Zeeverkenners werken eerst aan de boten; even licht opschuren en het blauw voor de tweede keer verven. Het ziet er mooi uit. Dan halen zij de pionierpalen van achter het gebouw en maken het begin van het grote klimrek. Alle kinderen mogen in groepjes een onderdeel van het klimrek bedenken. Hoe gaaf is dat en hoe superleuk zal dit klimrek iedere week groeien in formaat!

Uw kind kan ook gezellig mee komen doen. Op 7 januari is uw kind welkom bij één van onze groepen. Kijk voor informatie en foto’s op onze site www.vanwoesik.com