maandag 01 juni 2020

S Sport

Roxanne van Hemert plaatst zich voor NK Afstanden

Wassenaar - Afgelopen weken heeft Roxanne zich intensief voorbereid op de 2e seizoenshelft, die begint met het NK Afstanden van 28 t/m 30 december a.s. in het vernieuwde Thialf in Heerenveen.

Begin november vertrok zij met haar Lotto NL Jumbo ploeggenoten Hein Otterspeer en Lotte van Beek naar de Algarve in Portugal, om onder de zon veel fietskilometers te maken. Daarna even in Nederland om vervolgens begin December met de ploeg af te reizen naar het Italiaanse Collalbo.

In de tussentijd reed zij enkele wedstrijden waaronder de eerste dag van de klassieker “Kraantje Lek” waar zij aan de start van de 500 en 1.500 meter verscheen. De 500 meter won Roxanne in een tijd van 40.85 voor Annouk v.d. Weijden. Op de 1.500 meter viel ze net buiten het podium. In een tijd van 2.04.26 werd ze 4e achter Linda de Vries, Annouk v.d. Weijden en Yvonne Nauta. De verschillen met de nummer 2 en 3 waren miniem t.w. 0,4 seconde.

Ook deed Roxanne mee aan de 2e rit in de Holland Cup cyclus. Op zowel de 500 als 1.500 meter wist Roxanne beslag te leggen op het zilver. Op de 500 meter moest zij haar meerdere erkennen in Janine Smit, die won in een tijd van 40.21. Roxanne kwam over de streep in 40.29. Ook op de 1.500 meter was het spannend maar daar ging Yvonne Nauta met het goud aan de haal. Haar tijd 4.02.51 terwijl Roxanne haar race afrondde in 4.02.75..

Eind december staat Roxanne, tijdens het NK Afstanden op maar liefst drie afstanden aan de start t.w. 1.500 meter op woensdag, 500 meter op donderdag en 1.000 meter op vrijdag. De wedstrijd in zijn geheel live te volgen via de NOS, maar een bezoek aan het vernieuwde Thialf is zeker ook aan te raden. Voor de kinderen een unieke gelegenheid om schaatsen op topniveau mee te maken en te genieten van allerlei leuke spelen in het KPN Clubhuis.

Nu maar hopen dat de griep die haar het weekend velde, geen nadelige consequenties zal hebben.

Vanaf deze plaats wil ze haar supporters, sponsoren en haar notenleverancier van de markt Wik’s Notenkar, want zonder de noten van Wik’s geen 3 tickets bij het NK Afstanden, fijne kerstdagen en een gezond en sportief 2017 toewensen.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief