maandag 06 december 2021

S Sport

Duindigt-cross op zondag 22 januari 2017

Wassenaar - Op zondag 22 januari 2017 gaat er een uniek evenement plaats vinden op renbaan Duindigt. Atletiek vereniging the Hague Road Runners organiseert dan een cross in het kader van het 1 van de 4 circuit.

In de zeventiger- en tachtigerjaren van de vorige eeuw werden er al hardloop wedstrijden georganiseerd op Duindigt en nu zal dit terug keren met een cross. In die tijd was dat een groot evenement wat soms zelfs op televisie werd uitgezonden. Lokale helden als Marti ten Kate deden mee. Het parcours ging toen en ook nu weer voor een groot deel over de baan maar ook door het aanliggende bos. Er kan gekozen worden voor een afstand van ongeveer 4,8 kilometer of een afstand van ongeveer 9,5 kilometer. De start is om 11:00 uur.

Iedereen kan meedoen, er is geen voorinschrijving. Duindigt is die dag geopend vanaf 10:00 uur en dan kan ter plekke een startbewijs worden gekocht. De kosten daarvoor bedragen 3,00 euro. Op het terrein is een mogelijkheid om zich om te kleden en te douchen. Na de finish van de lange cross zal de prijsuitreiking rond 12:15 uur plaatsvinden.

Voor de laatste informatie kun je terecht op de website www.hagueroadrunners.nl