Skip to content

Een contextuele beschouwing over suïcide

12 januari 20172 minute read

Wassenaar – Op 26 januari aanstaande is mw dr J.N. Meulink-Korf te gast in de Koorruïne van de Dorpskerk. Aan een zelf gekozen en zelf voltrokken dood ligt vrijwel altijd een geschiedenis van diepe pijn en grote dilemma’s ten grondslag. Het confronteert nabestaanden met vragen rond autonomie en verbondenheid, rond lijden en schuld.

Ook in de grotere kring van de samenleving kan de suïcide van een publieke figuur zoals de schrijver Joost Zwagerman, diepe indruk maken. Toch wordt er over dit onderwerp veel gezwegen en blijven nabestaanden soms met hun verlies alleen. Op deze avond staat een ‘contextuele’ benadering van suïcide centraal. Loyaliteit, verantwoordelijkheid en tevens respect voor de andere mens als individu zijn kernbegrippen. mw dr J.N. Meulink-Korf (1948) is theoloog en contextueel therapeut. Zij werkte als universitair docent in Amsterdam en Leiden en is thans nog werkzaam in contextuele therapie en pastoraat. Recent gaf zij cursussen contextuele benadering in Midden- en Oost-Europa en in Zuid-Afrika.

De avond start om 20.15 uur en eindigt, met onderbreking van een koffiepauze, om 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om, met een glas wijn, na te praten. De kosten bedragen € 7,50. Koffie en een glas wijn na afloop zijn bij de prijs inbegrepen. Opgave : Marianne Karman, telefoon 070-5115705 (na 17.00 uur).
E-mailadres: koorruine-avonden@pkn-wassenaar.nl of via het contactformulier op de website www.pkn-wassenaar.nl

Tags

J.N. Meulink-KorfKoorruïneWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top