Ga naar hoofdinhoud

Word Vrijwilliger! Week 5 2017

31 januari 20173 minute read

Wassenaar – Vrijwilligerswerk is er voor jong en oud. Ouderen weten meestal wel waar hun sterke punten of interesses liggen, zij hebben immers veel levenservaring. Jongeren hebben soms niet gelijk helder waar hun kracht ligt als zij zich willen inzetten voor anderen of de samenleving. Maar vooral ook jongeren kunnen veel betekenen voor bijv. (sport)verenigingen, goede doelen, de zorg voor dieren, ouderen of gehandicapten enz. Help mee de wereld om je heen een beetje mooier te maken door jouw kwaliteiten in te zetten. Heb je geen idee wat jouw sterke punten zijn of welke vrijwilligerstaak geschikt is voor jou? Op www.vrijwilligerswerk.nl/doe-een-vrijwilligerstest kun je een test doen, die duidelijk maakt waar jij het verschil kan maken. Er is voor iedereen passend vrijwilligerswerk, of je nu veel of weinig tijd hebt of hoog- of laagopgeleid bent. Maar je kunt ook langsgaan bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar in de Van Heeckerenstraat 2 voor meer informatie. Ontdek welke vrijwilliger in jou schuilt.

Een greep uit het aanbod van ca. 100 vacatures in Wassenaar:
* Ook gehandicapte ouderen willen wel eens op vakantie. Maak dat voor hen mogelijk als vakantiebegeleider of (gediplomeerd) verpleegkundige (vacaturecode K 008) Samen met anderen bezorg je een groep ouderen een fantastische week in het voor- of najaar in een hotel in Nederland.
* De Wassenaarse Zorg- en Kinderboerderij is een fantastische leer- en belevingsplek voor ouders en kinderen. Mensen met een beperking vinden er ook een werkplek waar zij veel voldoening uit halen. Wie wil de cliënten van SWZ assisteren in de moestuin (Vacaturecode D 024)?
*Ook Zorgboerderij Oliehoek biedt mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding. Wie wil een van deze hulpboeren/-boerinnen na de dagbesteding naar huis brengen met de auto (vacaturecode C 016)?
* Sensoor biedt dag en nacht een “luisterend oor” via telefoon of chat aan iedereen die daar om uiteenlopende redenen behoefte aan heeft. Wil jij in wisselende diensten 4 uur per week dit “luisterend oor” bieden aan de mensen (vacaturecode H 047)? Je krijgt een speciale training met certificaat. Informatieavond gepland op 6 februari.
* Bij Zorginstelling Florence Duinstede zijn vrijwilligers welkom die zich willen inzetten tijdens de Dagbesteding voor wijkbewoners. Zorg voor afleiding en een afwisselende dagbesteding voor mensen die dat zelf niet meer kunnen organiseren.

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12 uur. Of kom op vrijdagochtend naar het VCW spreekuur in de Bibliotheek tussen 10-12 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de Bibliotheek of het Gemeentehuis.

NLdoet 2017
Op 10 en 11 maart a.s. organiseren duizenden organisaties in heel Nederland speciale klussen tijdens de grootste vrijwilligersactie van ons land, NLdoet. Jij doet toch ook mee? Help onze clubs, verenigingen, scholen, zorginstellingen, buurt initiatieven, goede doelen voor mens, natuur en dier enz. enz. een speciale hartenwens te vervullen. Zet je een dag(deel) of 2 dagen in als vrijwilliger, alleen of met je familie, buren, vrienden, collega’s of sportteam bijv. Kijk op www.nldoet.nl voor een leuke klus bij jou in de buurt of elders in het land.

Tags

VCWVrijwilligersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top