Ga naar hoofdinhoud

Florence Handboogschieten Club: ontdek de Robin Hood in uzelf!

27 maart 20174 minute read

Wassenaar – Robin Hood en Legolas gingen u al voor. Zij wisten met handboogschieten slechteriken te verslaan. Nu is het de beurt aan u als actieve 60-plusser. Florence Actief biedt u in samenwerking met het Haags Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaen een bijzonder enerverende cursus aan. Vanaf maandag 24 april kunt u in de Florence Handboogschieten Club op een afstand van twaalf meter een pijl in de roos leren schieten.

Met de Florence Handboogschieten Club wil Florence Actief vitale 60-plussers meer proberen te betrekken bij sport en sociale activiteiten in Den Haag. Handboogschieten is een van de sporten die op latere leeftijd kan worden opgepakt. “Bij handboogschieten maken mensen een beweging die normaal gesproken niet wordt gemaakt”, legt Henk Chervet uit, trainer en medebestuurslid van het Haags Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaen. “Je kunt je, mede door de lage mechanische drukbelasting, nog ontwikkelen. Maar ook wie in het verleden wel aan handboogschieten heeft gedaan, is natuurlijk van harte welkom. Handboogschieten is niet alleen leuk en spannend om te doen, het is ook heel ontspannend.”

Indrukwekkende sport
Handboogschieten vraagt volgens Henk Chervet om heel wat concentratie. “Je moet ontspannen en geconcentreerd zijn om in de roos te kunnen schieten”, weet hij uit ervaring. Zelf doet hij al ruim 40 jaar aan handboogschieten. Hij begon ermee na het lezen van een advertentie en is er sindsdien nooit meer mee op gehouden. Nu, op 63-jarige leeftijd, vindt hij het nog steeds ‘een geweldige sport’. “Als je bedenkt dat er met de nieuwe handbogen op de Olympische Spelen snelheden van 200 kilometer worden behaald en een doel op zeventig meter ter grote van een grapefruit wordt geraakt, dan maakt dat, in elk geval op mij, bijzonder veel indruk.”

Individualistisch
Handboogschieten is volgens Henk Chervet een heel individualistische sport. “Je bent erg met jezelf bezig en je moet je enorm focussen. Als je een beetje gestrest bent, dan merk je dat aan waar je pijl terechtkomt. Het is geen teamsport. Maar je krijgt wel gezamenlijk les en dat is heel gezellig. Tijdens de cursus ga ik de deelnemers niet alleen de technieken aanleren, maar ook leren hoe ze zich het beste kunnen concentreren en ontspannen. We beginnen met de basistechnieken en werken toe naar een finale op 1 juli tijdens de Haagse Stadsspelen.”

Tien lessen
De Florence Handboogschieten Club bestaat uit tien lessen en begint op maandag 24 april. Daarna vindt de cursus wekelijks plaats op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur bij het Haags Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaen aan de Groenendaal 10 in Wassenaar. De kosten bedragen 25 euro voor de volledige cursus. Met de Ooievaarspas krijgt u 50% korting. Aanmelden kan via liever-actief@florence.nl en via 070 – 41 31 000.

Haagse Stadspelen
De Florence Handboogschieten Club is onderdeel van de Haagse Stadsspelen 2017 die door de Gemeente Den Haag sinds februari dit jaar op diverse plekken in Den Haag wordt georganiseerd. Op 1 juli worden de Haagse Stadsspelen afgesloten met een groot stedelijk evenement in en rondom de nieuwe Sportcampus Zuiderpark. De Gemeente Den Haag wil met de Haagse Stadsspelen de 60-plussers in Den Haag een aantrekkelijk beweegprogramma aanbieden. In overleg met de Gemeente Den Haag levert Florence Actief hieraan een actieve bijdrage. Net als de Haagse Stadsspelen wil Florence Actief actieve 60-plussers stimuleren om meer te sporten en te bewegen. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden.

Over Florence
Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor 4.000 medewerkers en ruim 1.900 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.

Tags

FlorenceHandboogschietenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top