Skip to content

NIEUW! De Wassenaarse Vrijwilligersacademie is online!

4 april 20172 minute read

Wassenaar – De Wassenaarse Vrijwilligersacademie is speciaal in het leven geroepen voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Wassenaar en heeft als oogmerk om deze personen de mogelijkheid te bieden zich verder te ontwikkelen en zich te verdiepen in voor hen relevante onderwerpen.

De Vrijwilligersacademie is een online-portaal voor cursussen, workshops en themabijeenkomsten die interessant zijn voor vrijwilligers in de zorg, buurt- en sportverenigingen, natuur en cultuur, evenals mantelzorgers. Het portaal is vrij toegankelijk via de website van de Vrijwilligers Centrale Wassenaar door op de desbetreffende link te klikken op de homepage.
Om het zo laagdrempelig mogelijk te maken is de aanmeldprocedure simpel en worden de meeste cursussen kosteloos aangeboden, sommige zijn te volgen tegen een geringe vergoeding of met korting. Het aanbod is zeer breed en wisselend, variërend van een EHBC cursus op locatie of een e-learning cursus tot een themabijeenkomst of een sociaal maatschappelijke voorstelling.

Er zijn verscheidene aanbieders, waaronder de Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar (OBVW), de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW), Fonds 1818 en de Vrijwilligers Centrale Wassenaar (VCW) zelf. Het aantal aanbieders zal op termijn uitgebreid worden.
Een kleine greep uit het huidige aanbod is:
– Workshop Sociale Media op 20 april a.s. (OBVW)
– Workshop Bladen maken op woensdag 21 juni a.s. (VCW)
– Thema avond “Vinden van Vrijwilligers” op 21 september a.s. (VCW)

Voor meer informatie en toegang tot het volledige cursusaanbod van de Wassenaarse Vrijwilligersacademie kunt u de VCW website bezoeken op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl of een e-mail sturen naar info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl.

Tags

VCWVrijwilligersacademieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top