Skip to content

Speciale buitenlesdag voor leerlingen St. Jan Baptistschool in Meijendel

14 april 20172 minute read

Wassenaar – De Nationale buitenlesdag is voor de leerlingen van groep 5 van de St. Jan Baptistschool wel heel bijzonder verlopen. Zij hebben de première mogen meemaken van de nieuwe korte tekenfilm ‘Boeren in de Duinen’, die op 11 april is gepresenteerd in het activiteitencentrum van Dunea bij Meijendel.

Tijdens de nationale buitenlesdag hadden de kinderen de primeur om de film te bekijken. ‘Boeren in de Duinen’ is een educatieve animatiefilm die gemaakt is in opdracht van de gemeente Wassenaar en Dunea. Na aankomst in Meijendel hebben de kinderen een korte introductie gekregen door Arjen Siebel, afdelingsmanager Natuur van Dunea en wethouder Inge Zweerts de Jong (cultureel erfgoed) van Wassenaar. Na het bekijken van de korte animatiefilm waarin Victor Vleer, bewoner van de duinen, vertelt over het boerenwerk en –leven van vroeger in de duinen, zijn de kinderen samen met wethouder Inge Zweerts de Jong en Arjen Siebel de eerste aardappelen gaan poten op de nabijgelegen duinakker. De echte ‘duinpiepers’, net zoals de boeren in de duinen vroeger deden. Dat was nog wat, een gaatje ‘boren’ en de aardappel erin, aanstampen en hup het volgende aardappeltje de grond in. Nu maar hopen op een goede oogst in augustus. Voor de kinderen, een mooie gelegenheid om op een speelse wijze te kunnen genieten van de mooie natuur in Meijendel. Na een heerlijk glaasje limonade en iets lekkers zijn de kinderen weer richting school gegaan.

De tekenfilm maakt deel uit lespakket ‘BoerenErfgoed; een project om het agrarisch erfgoed te promoten en is tot stand gekomen door de samenwerkende gemeenten Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Katwijk, Den Haag, Dunea en Staatsbosbeheer. ’

Tags

DuneaSt. Jan BaptistschoolWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top