Skip to content

Tweede Pinksterdag: Dag van het Kasteel

26 mei 20172 minute read

Wassenaar – Op 5 juni, tweede pinksterdag, is het de Dag van het Kasteel. In Zuid-Holland openen maar liefst zeventien landgoederen en buitenplaatsen de deuren voor het publiek. Voor zowel jong als oud is er die dag van alles te beleven: rondleidingen, muziekoptredens, demonstraties van oude ambachten, spannende speurtochten, oudhollandse spellen, schapen scheren, een roofvolgelshow en ga zo door. Kortom: treed terug in de tijd en kom naar de Dag van het Kasteel!

Ontdek en beleef landgoedrijk Zuid-Holland
Tussen Hillegom en Den Haag ligt een groen lint dat wordt gevormd door tientallen landgoederen en buitenplaatsen: de Landgoederenzone Zuid-Holland. De geschiedenis van deze ‘kastelen’ gaat vaak eeuwen terug. Het zijn cultuurhistorisch waardevolle, boeiende en mooie plekken, die het bezoeken meer dan waard zijn. Tijdens de Dag van het Kasteel krijg je de kans om landgoederen en buitenplaatsen te bezoeken die normaal voor het publiek gesloten zijn. Bovendien kun je er die dag van alles beleven. De deelnemende kastelen en hun activiteitenprogramma vind je op:

www.dagvanhetkasteel-zh.nl

Meer informatie
De Dag van het Kasteel Zuid-Holland wordt georganiseerd door het Erfgoedhuis Zuid-Holland, namens de erfgoedtafel Landgoederenzone en met financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Fonds1818 en de Provincie Zuid-Holland. De Dag van het Kasteel is een initiatief van de NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats. De deelnemende landgoederen zijn: Kasteel Duivenvoorde, Ruïne Kasteel Teylingen, Kasteel Keukenhof, Huys te Warmont, Huygens Hofwijck, ’t Huys Dever, Landgoed Beresteijn, Kasteel Oud-Poelgeest, Buitenplaats Berbice, Landgoed Te Werve, Buitenplaats Ockenburgh, Buitenplaats Vroenhof, Buitengoed Dorrepaal, Kasteel Oud-Wassenaar, ’t Hof van Hillegom, Stalhuis Klein-Leeuwenhorst en Landgoed Oostergeest. De Dag van het Kasteel is een grotendeels gratis evenement. Een overzicht van het programma, adresgegevens en de (eventuele) entree per locatie vindt u op www.dagvanhetkasteel-zh.nl.

Tags

Dag van het KasteelErfgoedhuisWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top