Ga naar hoofdinhoud

“Overleven in het duin”, in de Ganzenhoek (Noord Meijendel)

8 juni 201739 second read

Wassenaar – Woensdag 21 juni start om 19.30 uur een excursie vanaf de Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord. Natuurgidsen van het IVN nemen u mee door een zeer gevarieerd stuk duin. Het gebied bestaat enerzijds uit bos, en anderzijds uit open duin. Daarnaast zorgen de Ganzenhoekplas, oorspronkelijk een infiltratieplas maar in 2007 teruggegeven aan de natuur, en diverse kwelplasjes voor een heel afwisselend landschap met bijbehorende flora en fauna.

Tijdens de wandeling zal vooral aandacht worden gegeven aan hoe de planten (en enkele diersoorten) zich in de barre omstandigheden van het duin kunnen handhaven. Daarnaast komen diverse andere aspecten van de Ganzenhoek aan de orde, zoals de historie en de waterwinning.

De wandeling duurt ruim 2 uur en gaat o.a. over onverhard duin. De excursie is gratis

Aanmelden via bezoekerscentrum@dunea.nl of Tel: 088 3474849 (max. aantal personen 15).

Tags

DuneaGanzenhoekWassenaar
Back To Top