Skip to content

Roparun team één x ff lopen rende voor het leven

12 juni 20172 minute read

Wassenaar – Het Wassenaarse Roparunteam 173, één x ff lopen heeft tijdens het pinksterweekend zonder haperingen de afstand van 522 km van Parijs naar Rotterdam in estafette afgelegd en daarmee een mooi bedrag opgehaald om mensen met kanker een beter leven te geven.

Het team bestond uit 24 enthousiaste vrijwilligers met maar één doel de lopers op de weg te houden en binnen de gestelde 48 uur de Coolsingel in Rotterdam te bereiken. Het belangrijkste doel werd al gehaald hun prestatie werd gesponsord door een groot aantal bedrijven en particulieren zodat een respectabel bedrag kon worden gedoneerd aan de Roparun. Aan het eind van de run op Pinkstermaandag stond de Roparun teller al op twee miljoen euro.

Team 173 kon als een van de eersten van de 321 teams starten op een zonovergoten startterrein ten noorden van Parijs. De eerste loper was Margreet, die met haar team: tweede loper Erna en fietsers Thon en Lynn op feestelijke wijze op pad gestuurd werd. De parcoursbus met op de bok Dirk en fysiotherapeut Marieke reed naar het wisselpunt, waarna elke twee kilometer de lopers elkaar afwisselden. Na twintig kilometer ging een vers team uit het busje de weg op. Dat waren lopers Jeroen en Coen vergezeld door fietsers Jeanne en Marco E.

Ondertussen reed de touringcar met chauffeur Leone naar een punt op 80 kilometer.
De helft van de stoelen waren uit de bus gehaald zodat de hele achterkant werd omgebouwd tot een groot matras. Tijdens de rustpauze van de teams werden zij op ongeëvenaarde manier verzorgd door Co en Mark. Ron zorgde ervoor dat met het materiaalbusje alles wat nodig was op de juiste plaats kwam. Daarnaast toverde hij het busje razendsnel om in een mobiele massageruimte.

Het tweede team bestond uit lopers: Marcel, Leon, Saskia en Kees met fietsers Suzanne, Jaap, Marco V en Beate. Chauffeur was Denise en Fysio Lisette. Na de wissel op 80 kilometer ging het wisselsysteem als een geoliede machine door en voerde de tocht door het golvende Franse landschap, de feestelijke Belgische dorpen en de uitzinnige plaatsen voor Rotterdam om gezamenlijk te eindigen op een exploderende Coolsingel.

We gingen met 24 individuen op stap om deze zware tocht te volbrengen en eindigden als een team dat klopte met één hart voor het goede doel.
Team 173, één x ff lopen, bedankt iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft.

Tags

EénxfflopenRoparunWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top