Ga naar hoofdinhoud

Rekenkamercommissie vraagt uw hulp bij onderzoek burgerinitiatieven

3 juli 20172 minute read

Wassenaar – De Rekenkamercommissie is er ten behoeve van de gemeenteraad. Deze helpt om het gemeentelijke beleid zo goed mogelijk op te zetten en uit te voeren. Voor meer informatie zie de website www.rekenkamerwvolv.nl.

Waarom een onderzoek naar burgerinitiatieven?
Burgerinitiatieven spelen een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Steeds meer inwoners nemen het initiatief om zelf of samen met de gemeente dingen te realiseren. Dat kan om allerlei verschillende zaken gaan, voorwaarde is wel dat ze het algemeen belang dienen. Denk bijvoorbeeld aan de lokale voedselbank, inwoners die een natuurspeeltuin willen realiseren, vrijwilligers die zich inzetten voor ouderen of kwetsbare inwoners etc.

Deze voorbeelden laten zien dat er veel kracht in de samenleving aanwezig is. Gemeentebesturen ervaren dit als zeer positief, maar zijn ook zoekende naar hun eigen rol bij deze initiatieven. Om daar een beter inzicht in te krijgen doet de Rekenkamercommissie dit onderzoek.

Doel onderzoek
· Inzicht krijgen in de burgerinitiatieven die er in deze gemeente plaatsvinden.
· Met elkaar (het gemeentebestuur en inwoners die initiatief nemen) leren van die initiatieven.
· Aanbevelingen en tips geven – aan het gemeentebestuur en aan de initiatiefnemers – hoe de initiatieven van inwoners het beste gerealiseerd kunnen worden.

Wat vragen we van u?
Zelf een burgerinitiatief gestart of betrokken bij één of meer burgerinitiatieven in Wassenaar? Dan hopen we dat u dat aan ons wilt laten weten. Dat kan tot 15 juli.

Hoe aanmelden?
Wilt u meedoen aan het onderzoek, stuur dan een e-mail naar Hilda Sietsema: h.sietsema@partnersenpropper.nl Beschrijf daarin kort uw initiatief en vermeld uw telefoonnummer. Daarna neemt zij zo snel mogelijk contact met u op. Onderzoek- en adviesbureau Partners+Pröpper voert onder verantwoordelijkheid van de Rekenkamercommissie dit onderzoek uit. Heeft u nog vragen, mail of bel dan met Hilda Sietsema: h.sietsema@partnersenpropper.nl of tel. 071 7370167.

Tags

BurgerinitiatievenRekenkamercommissieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top