Skip to content

Wassenaarse kust bekroond met goud!

7 juli 20172 minute read

Wassenaar – Wassenaar heeft de Quality Coast Golden Award gewonnen. Hiermee heeft de gemeente een mooie sprong voorwaarts gemaakt van Zilver twee jaar geleden naar Goud. De Quality Coast Award is de belangrijkste Europese prijs voor duurzaam kusttoerisme. De award werd op woensdag 5 juli uitgereikt aan kustplaatsen die bijzondere inspanningen leveren op het gebied van toerisme en milieuzorg. Daarbij moet de badplaats het behoud van natuur en landschap, eigen identiteit en cultureel erfgoed hoog in het vaandel hebben staan.

Wethouder Freddy Blommers: “ Wassenaar is een mooie, schone en duurzame kustplaats. Het behoort tot één van de groenste vakantiebestemmingen van Europa en is daarmee erg geliefd bij de toerist die houdt van natuur en cultuurhistorie. Iedereen moet kunnen blijven genieten van de prachtige natuur, het mooie strand en de duinen in Wassenaar. Dat kan alleen als we er samen aan werken! Het is fantastisch dat de internationale jury onze inspanningen met Goud heeft bekroond.”

Blauwe Vlag
Op vrijdag 30 juni hees wethouder Blommers ook de Blauwe Vlag op het strand. De vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. De vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. In Wassenaar wappert de Blauwe Vlag dit jaar voor de zevende keer.

Tags

Blauwe VlagStrandWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top