Skip to content

Van Woesik op kamp

18 juli 20172 minute read

Wassenaar – Alle groepen van Scouting van Woesik gaan in de zomer op kamp. De Bevers van 5, 6 en 7 jaar blijven een weekend op en rond het eigen terrein van Van Woesik. De Welpen van 8, 9 en 10 jaar gaan al een kleine week op kamp. Zij verbleven dit jaar in het clubgebouw van een scoutingvereniging in Delft. En wat was het daar gezellig! Iedere dag bosspelen in de Delftse Hout, speurtochten doen en gezellig spelen op het eigen kampterrein. Lekker buiten eten en ook iedere avond een spel doen. Als het donker wordt een kampvuur maken en dan naar bed. En wat hadden de kinderen plezier met de meegebrachte kano’s. Daarmee peddelden zij iedere dag naar De Grote Plas om te zwemmen en spellen te doen. Vooral het trefbal op het water in de kano’s was succesvol. Werd je geraakt, dan werd je overboord gezet, maar dan mocht je de kano van de tegenstander enteren. Wat een pret!

De Junioren van 11 en 12 jaar gingen samen met de Zeeverkenners van 13, 14 en 15 jaar naar de eeuwenoude boerderij Mariahoeve aan de Wijde Aa in Woubrugge. Vletten en kano’s werden getrokken door de eigen sleper Mercurius. Alle Zeeverkenners zaten aan boord tussen tenten, tassen, palen, touwen en spellen. Een mooie inham aan de Wijde Aa was de aanlegplaats. De tenten werden opgezet in de weilanden. Er werd gekookt en gegeten. Alle afval wordt goed gescheiden. Duurzaamheid staat voorop bij deze groep. Leven in de natuur, waar je uiterst zuinig op bent. Naast het vele zeilen en iedere dag spellen doen, was er dit keer aandacht voor het boerenleven. Naast alle dieren van de boerderij waren ook iedere dag twee kerkuilen waar te nemen. En als het even stil is, dan geniet je van alle vogelgeluiden. Maar ook de ondergaande en opkomende zon en maan. Wat is het dan mooi zo buiten in de natuur.

Wil jij ook mee met één van de (weekend)kampen van Scouting Van Woesik, wordt dan lid. Op zaterdag 26 augustus is de eerste opkomst van het nieuwe seizoen en op 9 en 10 september is al het eerste weekend voor alle leden. Tijdens dit survivalweekend blijven we op het terrein van Van Woesik, we gaan het water op, doen spellen, maken per groep een eigen vuur en maken daar ons eten op. Meer informatie over Van Woesik op www.vanwoesik.com.

Tags

ScoutingWassenaarWoesik
Gerelateerde artikelen
Back To Top