Skip to content

Personeel met hart voor de zaak….

3 augustus 201754 second read

Wassenaar – In Strandpaviljoen Sport zitten de gasten gezellig te eten als er plotseling een luid gepiep klinkt. Een jongen en een meisje van de bediening snellen naar buiten met de AED. Het blijkt gelukkig om een oefening te gaan. Sinds kort beschikt Strandpaviljoen Sport over een AED – apparaat. De Wassenaarse Reddings Brigade is natuurlijk de eerst aangewezene in geval van een levensbedreigende situaties. Omdat er bij “Sport” 24 uur per dag iemand aanwezig is, kan er nu dag en nacht gebruik worden gemaakt van de AED. Het personeel van “Sport” heeft natuurlijk wel eerst een cursus gevolgd voordat dit mogelijk was.

Wat is een AED?
Bij een hartstilstand staat het hart vaak niet helemaal stil, maar is er sprake van kamerfibrilleren. Door een snelle en chaotische prikkeling van de hartkamers, trekken deze niet meer samen. Een AED kan het hart resetten bij kamerfibrilleren. De hartspiercellen worden weer gelijk geschakeld, waardoor het hart weer normaal gaat pompen. Dit noemen we ook wel defibrilleren. Door het gebruik van de AED kan het hartritme zich weer herstellen. Zonder AED zou dit niet kunnen.

Tags

AEDStrandWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top