Skip to content

Stichting Leergeld Wassenaar wil dat alle kinderen mee kunnen doen

22 augustus 20172 minute read

Wassenaar – Kinderen hebben een fiets nodig. Niet alleen om naar school te gaan, ook om met vriendjes en vriendinnetjes mee te doen. Daarnaast is het voor elk kind goed lid te zijn van een sportclub, de scouting of een dansvereniging. Wil een kind liever een muziekinstrument spelen of bijvoorbeeld toneellessen volgen, dan is het belangrijk dat een kind zich kan ontwikkelen op dat gebied. Stichting Leergeld kan de kosten voor deze buitenschoolse activiteiten betalen als aan voorwaarden is voldaan en als Leergeld toestemming heeft gegeven. De rekening wordt direct aan de club of vereniging betaald. Ouders ontvangen geen geld.

Ouders kunnen altijd even contact opnemen om te informeren naar de mogelijkheden en zich aan te melden. Een vrijwilliger zal dan contact opnemen voor een huisbezoek om de gegevens en wensen op te nemen.

Leergeld is sinds augustus 2015 actief in Wassenaar, maar pas sinds maart 2016 als zelfstandige stichting. Met een beperkte bijdrage van de gemeente Wassenaar werken de vrijwilligers van Stichting Leergeld hard om zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen. Fondsen en donaties zorgen vol voldoende financiële middelen om het werk mogelijk te maken.

Al vanaf de start kunnen ouders met een inkomen tot 130% van bijstand terecht bij Stichting Leergeld Wassenaar. Ook gezinnen in schuldsanering zijn vanaf het begin af aan geholpen hun kinderen mee te kunnen laten doen. Geen schuldsanering, wel schulden? Ook dan kan Leergeld mogelijk een helpende hand bieden.

In 2016 zijn al 105 kinderen geholpen en inmiddels ondersteunt de stichting ongeveer 175 kinderen uit meer dan 90 gezinnen.

Voor meer informatie: www.leergeld.nl,
Mail: info@leergeldwassenaar.nl
Telefoon 06-40753439 (voice mail)
Op woensdag envrijdag van 13.00 uur tot 15.00 uur
zijn vrijwilligers van Stichting Leergeld Wassenaar in het Van Heeckerenhuis , eerste etage

Tags

KinderenStichting LeergeldWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top