Skip to content

We zijn één!

6 september 20172 minute read

Wassenaar – Met Voorlinden kun je niet vroeg genoeg beginnen. Het museum voor moderne en hedendaagse kunst in Wassenaar bestaat één jaar. Op zaterdag 10 september 2016 opende Koning Willem-Alexander museum Voorlinden in Wassenaar. Inmiddels is het museum één jaar open en verwelkomt dagelijks bezoekers uit binnen- en buitenland. Een goed moment om stil te staan bij deze verjaardag én om vooruit te kijken naar wat het museum de komende tijd gaat tonen aan het publiek.

Directeur Suzanne Swarts vertelt: Wij zijn verrast door de grote hoeveelheid bezoekers en de vele positieve reacties. Onder deze bezoekers tellen wij ieder weekend minimaal 10 procent bezoekers jonger dan 12 jaar. Hier zijn we heel blij mee. Gezinnen komen hier graag voor een dagje uit. De combinatie kunst en natuur werkt in de praktijk heel goed. Kinderen reageren enthousiast op bijvoorbeeld het zwembad van Leandro Erlich, het ‘reuzenechtpaar’ van Ron Mueck en het stalen doolhof van Richard Serra. Na hun museumbezoek kunnen ze heerlijk rennen en spelen op het landgoed.

Met Voorlinden kun je niet vroeg genoeg beginnen
Ter gelegenheid van het éénjarige bestaan geeft museum Voorlinden een cadeautje weg, want: wie jarig is trakteert! Onder het motto ‘Met Voorlinden kun je niet vroeg genoeg beginnen’ nodigt het museum alle éénjarige baby’s uit om hun papa’s en mama’s mee te nemen voor een gratis bezoek aan het museum. Deze actie geldt van maandag 11 september tot en met zondag 17 september 2017.

Een vooruitblik
Voorlinden opent het culturele seizoen met een American Season. Vier uiteenlopende Amerikaanse kunstenaars zijn opeenvolgend in het museum te zien. Op 30 september opent de tentoonstelling van de Japanse keramiste Shio Kusaka (1972) en de Amerikaanse schilder Jonas Wood (1977) uit Los Angeles. Zowel hun persoonlijke leven als hun kunst is met elkaar verweven. Daarna opent op 20 januari 2018 de tentoonstelling van Martin Puryear (1941) met minimalistische sculpturen met een grote esthetische aantrekkingskracht die de bezoeker uitnodigen om ze telkens op een andere manier te bekijken. De laatste kunstenaar in deze reeks bij Voorlinden is de pop art kunstenaar Wayne Thiebaud (1920). Zijn kleurrijke schilderijen met taarten, ijsjes en hotdogs zijn zo helder en lekker geschilderd dat je er trek van krijgt. Deze tentoonstelling wordt ondersteund met een nevenprogramma met onder andere een pop-up patisserie.

Tags

Museum VoorlindenTrakteertWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top