Skip to content

Mooie Afsluiting Plein Musique

11 september 20172 minute read

Wassenaar – De prettige verrassing van Plein Musique dit jaar was de Dave Warmerdam Band. Het leek of ze al jaren samen speelden, maar dat kan helemaal niet. Ze zijn nog te jong om auto te mogen rijden. Hun roadies zijn de trotse ouders.

De jongens zijn studenten aan het Codarts in Rotterdam waar je naar havo en vwo kunt in combinatie met een muziekopleiding. Toetsenist Dave en zijn jonge muzikale vrienden bliezen op eigen wijze muziek van blueshelden als BB King, maar ook van gitaarvirtuozen Stevie Ray Vaughan en Eric Clapton, nieuw leven in.

Daarna was het de beurt aan de veteraan Lou Guldemond, een gitarist die zich liet begeleiden door Karel Boehlee op piano die al jaren zijn muzikale metgezel is. Zij trakteerden het Burchtplein op fusion en smooth jazz. Puur instrumentale muziek die verder verzorgd werd door de ervaren muzikanten Roelf Delfos (sax), Boudewijn Lucas (bas) en Danny Sahupala (drums).

Het was een mooie afsluiting van vier zondagen Plein Musique op het Burchtplein. Volgend jaar volgt de vijftiende editie van de openluchtconcerten op het Burchtplein. Vrijwilligers en sponsors willen er een bijzonder derde lustrum van maken. Dan zijn er dus weer vier zondagen waarop het publiek kan genieten van uiteenlopende genres van muziek.

Tags

BurchtpleinPlein MusiqueWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top