Ga naar hoofdinhoud

11strandentocht 2017

8 oktober 20172 minute read

Wassenaar – Het is zaterdagmiddag en hondenweer; de regen valt met bakken uit de lucht. We lopen met een grote groep mee naar binnen bij Beachclub Bait. Eigenaren Chris en Esther voorzien de doorweekte gasten van koffie, tosti’s en soep . Het zijn deelnemers van de 11strandentocht 2017 van de Nederlandse Hartstichting.

Aan één van de tafeltjes treffen we wethouder Freddy Blommers. Hij wacht op de burgemeester en wethouder van de buurgemeente Katwijk. De 11strandentocht is ’s-morgens heel vroeg gestart in Bloemendaal en de finish is in Hoek van Holland. De burgemeester en wethouders hebben gekozen voor de estafettevariant. Een paar jonge dames vragen aan de wethouder waarom hij deze tocht loopt. Zijn antwoord is duidelijk: “Ik heb het strand in mijn portefeuille en het is een heel goed doel” De deur gaat open en in de deuropening verschijnen een drijfnatte Katwijkse burgemeester en wethouder. Ze geven de kaart door aan Freddy Blommers en deze begint namens de gemeente Wassenaar aan een barre tocht naar Scheveningen. Daar zal hij worden binnengehaald door de burgemeester en enkele wethouders van de andere buurgemeente: Den Haag. Enigszins bezorgd vragen de jonge dames nog of hij wel goede regenkleding heeft. Hij antwoordt bevestigend.

Nederlandse Hartstichting: “We willen met de 11strandentocht geld ophalen voor onderzoek naar signaalstofjes in het bloed. De Hartstichting gelooft dat je met signaalstofjes in het bloed elke hart- en vaatziekte op kunt sporen. We zoeken op dit moment naar signaalstofjes in het bloed die alles vertellen over de conditie van je bloedvaten. Als we die vinden, kunnen we hartinfarcten voorkomen. Doe volgende keer mee met de 11strandentocht en help hartinfarcten te voorkomen!”
www.11strandentocht.nl

Tags

11strandentochtHartstichtingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top