Ga naar hoofdinhoud

Gratis cursus ‘baas over je huishoudboekje’

11 oktober 20172 minute read

Wassenaar – Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Het hebben van overzicht van inkomsten en uitgaven kan voorkomen dat huishoudens in de schulden raken. Maar hoe krijg je grip op je euro’s en de kosten, en hoe houd je het huishoudboekje op orde? De gemeenten Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar organiseren, samen met de lokale welzijnsorganisaties, voor inwoners de cursusbijeenkomst: Baas over je huishoudboekje.

In de cursus leren deelnemers hoe zij goed inzicht krijgen én houden in hun inkomsten en uitgaven. Met tips kunnen de cursisten zelf aan de slag met het op orde brengen van hun financiële administratie en leren hoe zij prioriteiten kunnen stellen in hun uitgavenpatroon. Naast de tips ontvangen deelnemers ook handige hulpmiddelen. Zoals een ordner met tabbladen en een rekenmachine.

Deelname is gratis
De cursus bestaat uit twee dagdelen en start op verschillende data in november. Voor jongeren wordt een specifieke cursus georganiseerd: Baas over jouw euro’s.

Samenwerking
De cursus is een initiatief van de gemeenten Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. Zij werken samen met de welzijnsorganisaties Welzijn Oud en Jong Leidschendam-Voorburg, Voor Elkaar Voorschoten, Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar en de schuldhulpmaatjes.

Aanmelding cursusbijeenkomsten
De cursusbijeenkomsten Hoe krijg ik grip op mijn huishoudboekje en mijn euro’s?, vinden plaats op de onderstaande locaties en data. Mocht de datum van de cursus in de eigen woonplaats niet passen, dan kunnen inwoners zich ook in een van de anderen gemeente aanmelden. Let op: de cursus bestaat uit twee dagdelen. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@bastiaansbudget.nl.

Cursusbijeenkomsten Leidschendam-Voorburg
Dinsdag 7 november van 09:30 uur tot 14:00 uur
Dinsdag 14 november van 09:30 uur tot 14:00 uur
Beide dagen is de cursus

Locatie:
De Waterlelie
Prinsenhof 4
2263 EV Leidschendam

Bijzonderheden: er is wel koffie en thee aanwezig, geen lunch

Cursusbijeenkomsten Voorschoten
Vrijdag 10 november van 09:30 uur tot 14:00 uur
Vrijdag 17 november van 09:30 uur tot 14:00 uur

Locatie:
Cultureel Centrum Voorschoten
Pr. Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten

Bijzonderheden: er is koffie en thee aanwezig en de deelnemers krijgen een lunch

Cursusbijeenkomsten Wassenaar
Donderdag 9 november van 09:30 uur tot 14:00 uur
Donderdag 16 november van 09:30 uur tot 14:00 uur

Locatie:
Het Rode Kruis gebouw
Van Heeckerenstraat 2
2242 GX Wassenaar

Bijzonderheden: er is wel koffie en thee aanwezig, geen lunch

Tags

CursusHuishoudboekjeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top