Skip to content

Schrijfmarathon 2017 Amnesty International 
 in Wassenaar en Voorschoten

2 december 20172 minute read

Wassenaar – In het kader van de ‘Dag van de Rechten van de Mens’ organiseert Amnesty International Voorschoten/Wassenaar dit jaar op 9 december de Schrijfmarathon. Wereldwijd komen honderdduizenden mensen in actie voor slachtoffers van schendingen van mensenrechten.

Schrijven zit in de genen van Amnesty. Miljoenen brieven worden wereldwijd geschreven. Daarin wordt aangedrongen, vaak met succes, op vrijlating van gewetensgevangenen en op berechting van daders van schendingen van mensenrechten. Ze geven hoop aan activisten voor mensenrechten. Ze dringen aan op het terugdringen van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze bewijzen dat ‘gewone’ burgers zich met succes kunnen verenigen tegen onrecht.

Wilt u ook komen schrijven?
Iedereen die een bijdrage wil leveren aan Amnesty’s Schrijfmarathon kan in Wassenaar terecht op zaterdag 9 december van 13.00 tot 17.00 in de koorruïne van de Dorpskerk, Plein 3 Daar kunt u aan de hand van aanwezige voorbeeldbrieven uw brieven of solidariteitskaarten schrijven. Dit jaar kan er voor 10 gewetensgevangenen worden geschreven.

Voorbeeldbrieven en schrijfmateriaal liggen voor u klaar!

Bent u die dag in Voorschoten? Dan kunt u van 11.00 tot 17.00 uur terecht in de Hoeksteen op het Kerkplein, naast de Dorpskerk.

Vorig jaar Het is voor het vijfde jaar dat Amnesty International Nederland meedoet aan de Internationale Schrijfmarathon. Vorig jaar was deze marathon een groot succes: in Nederland werden meer dan 160.000 brieven geschreven en wereldwijd waren dat er ruim 4,6 miljoen

Dat die brieven niet voor niets werden geschreven blijkt wel uit het volgende voorbeeld:

De Oezbeek Erkin Musaev is na elf jaar gevangenschap vrijgelaten. Musaev werd beschuldigd van spionage. ‘Ik wil mijn diepste dankbaarheid overbrengen. Hoewel de autoriteiten tot mijn frustratie weigerden mij de solidariteitsbrieven te geven, veranderde de houding van de leiding van het kamp waar ik zat. Met name de werknemers van het kamp behandelden me beter. Jullie hebben hoop gegeven aan iedereen in het kamp.’

Wij hopen velen van u te mogen verwelkomen op 9 december, zodat er een lawine aan brieven kan worden verstuurd. Ook de ASH doet mee: leerlingen organiseren een schrijfmarathon op school.

Tags

AmnestySchrijfmarathonWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top