Skip to content

Gemeentelijke legpenning voor Sandra de Geus

4 december 20172 minute read

Wassenaar – Op vrijdag 1 december ontving mevrouw S.H. (Sandra) de Geus uit handen van burgemeester Aptroot de gemeentelijke legpenning. De uitreiking vindt plaats om 10.30 uur in Peuterspeelzaal Johan de Witt in het Van Heeckerenhuis aan de Van Heeckerenlaan 2 in Wassenaar. Mevrouw De Geus ontvangt de legpenning vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilliger voor Peuterspeelzaal Johan de Witt en andere instanties. Een vertegenwoordiging van uw redactie is van harte welkom om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Mevrouw De Geus heeft sinds haar geboorte in 1967 een zeldzame spierziekte. Als kind heeft zij vele operaties moeten doorstaan. Door de klachten en diverse handicaps, veroorzaakt door deze ziekte, is een gewone baan voor haar niet haalbaar. In 1985 kwam zij via het activiteiten­centrum ‘Gading’ in Leiderdorp als vrijwilligster bij Peuterspeelzaal Johan de Witt. Nu inmiddels ruim 30 jaar later werkt zij hier nog steeds met veel plezier twee ochtenden per week.

Maar niet alleen bij de Peuterspeelzaal, ook bij de Stichting Spelenderwijs helpt mevrouw De Geus al jaren bij de sport- en speldagen. Ook zet zij zich in voor de bazaar van de Messiaskerk. Gedurende een week per jaar helpt zij met het uitpakken, sorteren en ten slotte met de verkoop van de producten in de huishoudelijke kraam. Daarnaast is mevrouw De Geus vrijwilligster voor EHBO-lessen in de Jozefschool, Herenwegschool en de Den Deyl School, in de crèche van de Messiaskerk en de Dutch Club in de Amerikaanse school.

Het is bewonderenswaardig dat mevrouw De Geus zich ondanks haar handicaps, de pijn en klachten die haar spierziekte veroorzaakt, zich toch al die jaren verdienstelijk maakt voor de Wassenaarse samenleving, met name de jeugd. Bij de peuters, de ouders en ook de leiders van de Peuterspeelzaal is zij zeer geliefd.

Op vrijdag 1 december zet Peuterspeelzaal Johan de Witt mevrouw De Geus in het zonnetje vanwege ruim 30 jaar trouwe dienst en het feit dat zij de dag erna, op 2 december, 50 jaar wordt.

Tags

LegpenningSandra de GeusWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top