Skip to content

Naturalisatiedag 2017

16 december 201753 second read

Wassenaar – Een feestelijke bijeenkomst afgelopen vrijdag in Raadhuis de Paauw. Het was ‘Nationale Naturalisatiedag’. Dus ook in Wassenaar. Loco burgemeester Freddy Blommers had de eer om de twee dames (links en rechts van hem op de foto) het Nederlanderschap te verlenen.

‘Naturalisatiedag’ wordt jaarlijks in Nederland op 15 december gehouden. Er vinden naturalisatieceremonies plaats voor nieuwe Nederlanders aan wie het Nederlanderschap is verleend. De ‘Naturalisatiedag’ wordt sinds 2008 op 15 december gehouden, officieel ook Koninkrijksdag.

Op 24 juni 2005 besloot de ministerraad met instemming van de Tweede Kamer en op voorstel van de toenmalige minister van integratiezaken Verdonk, tot invoering van deze dag. Tot dan toe werd het naturalisatiebesluit per post toegestuurd en was dus niet echt een feestelijke aangelegenheid.

Op ‘Naturalisatiedag’ maken gemeenten tijdens een feestelijke ceremonie het verlenen van het Nederlanderschap aan nieuwe burgers bekend die tevens hun inburgeringsexamen met succes hebben afgelegd. Als afsluiting van het integratieproces wordt op de dag benadrukt dat naturalisatie niet vrijblijvend is en wordt er stilgestaan bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. Vanaf 2007 is de bijwoning van de plechtigheid verplicht.

Tags

NaturalisatiedagNederlanderschapWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top