zondag 05 december 2021

S Sport

Meet-n-Move 2.0 sportdag voor vluchtelingenkinderen

Wassenaar - ‘Dat sport verbroedert, dat wisten we al’, aldus Floris van der Linden over de eerste Meet-n-Move dag, ‘maar dat het zo goed zou gaan hadden we niet verwacht’.

Tophockeyers en jeugdleden van maar liefst 5 hockeyclubs staan aanstaande donderdag, 5 januari, samen met statushouders klaar om tijdens Meet-n-Move 2.0 een grote groep kinderen een superdag te bezorgen. Tachtig Nederlandse en vluchtelingenkinderen gaan die dag met elkaar sporten en plezier maken in de nieuwe ballonhal op het terrein van hockeyclub HGC.

Ook Oranjespelers Jorrit Croon en Valentin Verga zijn weer van de partij!

Het succes van een Meet-n-Move dag gaat verder dan alleen het plezier van de kinderen. Omdat de begeleiding wordt gevormd door jonge hockeyers die weliswaar dagelijks in de krant kunnen lezen over vluchtelingen, maar nog maar weinig met hen in contact zijn geweest, neemt het begrip bij hen enorm toe. Ook de inzet van statushouders, veelal leeftijdgenoten van de hockeyers, levert voor beide groepen een bijzondere ervaring op.

Meet-n-Move 2.0
Donderdag 5 januari 2017
Ballonhal, hockeyclub HGC
Sportcomplex "De Roggewoning", Buurtweg, Wassenaar
M.m.v. tophockeyers van Amsterdam, HDM, KZ, Alecto en HGC
Aanvang 10.30 uur
Einde 15.00 uur

Meet-n-Move is een initiatief van de Stichting Dutch Integration Group (DIG), die op een laagdrempelige manier Nederlanders en nieuwe Nederlanders met elkaar in contact probeert te brengen. Meet-n-Move is het eerste initiatief van DIG. Voorzitter is oud-international en HGC-H1 captain Floris van der Linden.