maandag 18 oktober 2021

K Kunst & cultuur

Topdrukte bij het nieuwjaarsconcert in wzc Adegeest

Wassenaar - Tijdens het zondagmiddagconcert op 8 januari was het een topdrukte in Florence woonzorgcentrum Adegeest. Publiekslieveling Andrei Serban speelde met zijn Trio. Het programma bestond uit Herinneringen, Roemeense suite, Melodieën uit Israël, Hongaarse Fantasie, Hongaarse Melodieën en Melodieën uit Griekenland.

Opnieuw bleek dat Andrei Serban beschikte over humor en een prachtig dynamisch spel met alle klankkleuren die een viool kan bieden en begeleid door zijn jonge pianist Florin Lincan en diens vader cymbalist Giani Lincan. De cymbalist Giani Lincan schitterde in zijn solospel met name in de Jazzsuite. Maar ook Serban’s gevoel voor presentatie en uitleg gaf een toegevoegde waarde aan dit concert. Zozeer zelfs dat het publiek aan het slot op de muziek ging dansen. Kort samengevat: een grote betrokkenheid en samensmelting van wereldmuziek uit genoemde landen met snelle violistische dynamiek. De staande ovatie die het Trio aan het slot kreeg was dan ook dik verdiend. Daarna volgde de rituele bloemenhulde door Clarine van Wessem, wijkmanager van Adegeest. Zo kwam er een einde aan een zeer genietbare middag in Adegeest dat weer recht deed aan het adagium Geef Adegeest vleugels.

In het gastenboek staan weer vele positieve reacties waaronder: “Prachtig begin van 2017, Dank!; Namens de groep uit Zoeterwoude en omgeving: Het was geweldig. Het was ook fantastisch, dat er nu een cymbalist was, Alle drie uitstekend gespeeld!; Grandioos; Wat heb ik genoten vandaag!Topkwaliteit, Alles mooi met een dansje door mij! ”.

Gehoord: 08.01.2017 Adegeest Zondagmiddagconcert: violist Andrei Serban, pianist Florin Lincan en Giani Lincan cymbalist. Het volgende zondagmiddagconcert in de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ vindt plaats op 12 februari mmv Domenica strijktrio - viool, altviool en cello. Zij zullen werken van Boccherinni, Schubert en Beethoven spelen.