zaterdag 31 juli 2021

S Sport

Oliebollen snelschaaktoernooi 2017

Wassenaar - Afgelopen maandagavond 2 januari vond weer het jaarlijkse snelschaaktoernooi plaats van Schaakvereniging Wassenaar. Voorzitter Joop Beijersbergen had gezorgd voor de oliebollen en rijschool EXLdrive voor het prijzenpakket.

Een groot aantal clubleden kon helaas niet meedoen aan dit toch uitermate (in)spannende toernooi, waarschijnlijk nog bijkomend van de jaarwisseling. Toch waren er ook een paar gast spelers, o.a. uit Voorschoten, en oud-leden. In dit gezelschap moest algemeen clubkampioen Timo Bottema zijn titel verdedigen.

Onder het bezielende enthousiasme van wedstrijdleider Eric van der Marel werden er vijf rondes gespeeld in vierkampjes. Dus vijftien partijen in totaal van elk vijf minuten bedenktijd. En dat bleek voor menig speler een toch redelijk inspannende bezigheid, lettend op de langzaam rood aanlopende hoofden en de grote hoeveelheden koffie met bijbehorende koffieleutjes die werden genuttigd.

De jongste speler van de avond was een telg uit de inmiddels bekende schaakfamilie ‘van Foreest’. Samen met zijn vader speelde Casper, 6-jaar oud, een flink aantal snelle potjes en ging halverwege de avond naar huis met een winstpartij op de wedstrijdleider van de avond en een mooie prijs: een DVD van de Grote Vriendelijke Reus.

Ondanks dat Timo meteen goed op dreef bleek te zijn waren er toch wat spelers die hem wat puntjes afsnoepten. Natuurlijk was daar Joop Beijersbergen die goed bij kon blijven, maar ook Gerard Meijer speelde goed. Ronald van Vleuten uit Voorschoten bleek een gevaarlijke outsider te zijn die, als hij zich niet pardoes mat had laten zetten in de allerlaatste partij, zomaar de tweede plaats had kunnen behalen.

Uiteindelijk bleek Timo met 11.5 uit 15 weer de beste snelschaker te zijn, op de voet gevolgd door Joop met 10.5, en Ronald en Gerard op een gedeelde derde plaats met 10 punten. De beste twee jeugdspelers waren Jens Lawrence en Daoyi Wang.

Daarmee wist Timo zijn titel dus te prolongeren, en werd daarmee voor de zesde maal snelschaakkampioen. Hiermee komt hij op gelijke hoogte met Martin Voorn.

Voor wie Timo eens wil verslaan is er natuurlijk de clubavond van Schaakvereniging Wassenaar die op elke maandagavond plaats vindt in het Deylercentrum , Hofcampweg 3. En kijk ook eens op de vernieuwde website van de vereniging: www.schaakclub-wassenaar.nl