dinsdag 11 mei 2021

S Sport

Limburgs trainingskamp SV Wassenaar

Wassenaar - De selectie van SV Wassenaar verbleef het afgelopen weekend in Maastricht om zich voor te bereiden op de tweede helft van het seizoen.

Us MVVke
Selectie en begeleiding reisden op vrijdagochtend af naar het zuiden. Na incheck, welkomsdrank en maaltijd, bezochten de door Roadflow/Alarma33 gesponsorde groen-witten de Jupilerwedstrijd MVV-Helmond Sport. Een ijskoude bedoeling, maar het spel was het aanzien zeker waard. MVV speelde fris voetbal en won overtuigend met 2-0.

Speurtocht door Maastricht
Zaterdagochtend stond in het teken van de geschiedenis van Maastricht. Veel eeuwen oude gebouwen werden op deze leuke manier onder de aandacht gebracht. Al snel bleek dat Maastricht een schat aan prachtige monumenten heeft.

Zaalvoetbaltoernooi RKHSV
In de middag stond een zaalvoetbaltoernooi in Eijsden op het programma. RKHSV, vierdeklasser uit Heugem, had een prachtige zaal geregeld, waar met vier teams een competitie werd uitgevochten. Twee velden met goed kunstgras, bording en netten zorgden er voor dat de spelers veel arbeid moesten verrichten.
Na afloop genoten alle deelnemers en begeleiders bij RKHSV van een Chinese rijsttafel.

Avond uit in Maastricht
’s Avonds kregen de spelers vrijaf en stortten zij zich in het uitgaansleven van de binnenstad van Maastricht. Overdag bleek dat Maastricht ontzettend veel kerken heeft, maar ’s avonds bleek dat het aantal kroegen nog talrijker is. De interactie met de bevolking van Maastricht was zeer intensief en bijzonder.

Twee maal Kooijenga
Trainer Herman Kooijenga had het programma van het trainingskamp in elkaar gezet. Leuk detail was dat op de laatste dag er ook ruimte was voor een bezoek aan zijn broer Ubel Kooijenga die in Grubbenvorst Cafetaria De Vorst runt. Spelers en begeleiding kregen een fantastische lunch aangeboden.

Een zwaar, intensief en bijzonder weekend
Het afgelopen weekend was enorm intensief, maar absoluut de moeite waard. Het programma was zeer gevarieerd en zat goed in elkaar. De trainersstaf hoopt met dit initiatief weer stappen te kunnen maken in aanloop de tweede seizoen helft. SV Wassenaar blijft een vereniging waar gekeken wordt naar een goede mix tussen plezier en resultaten.

Terugkeer van spelers en een contractverlenging
SV Wassenaar is blij dat Mark Pen, Ian Berk en Mike ‘Havik’ van Hemert weer terug zijn van weggeweest. Dit biedt weer perspectieven.
Ander goed nieuws kwam van Rob Wessel. Namens de voetbalcommissie maakte hij bekend dat hoofdtrainer Herman Kooijenga en SV Wassenaar volgend jaar weer met elkaar verder gaan. Herman Kooijenga gaat de uitdaging aan om de lat weer hoger te leggen.