maandag 06 december 2021

A Algemeen

Adelbert College per direct geen zwakke school meer

Wassenaar - Op 23 januari bezocht de onderwijsinspectie het Adelbert College voor een tussentijds kwaliteitsonderzoek. De inspecteurs zijn zo onder de indruk van de positieve veranderingen binnen de school dat het predicaat ‘zwakke school’ per direct niet meer van toepassing is.

In juni 2016 kreeg de school van de inspectie kritiek op de afstemming van het onderwijsaanbod aan de behoeften van de leerlingen en het onvoldoende helder zijn van een onderwijsvisie. Na dit negatieve oordeel van de inspectie gingen docenten, onderwijsondersteunend personeel en de schoolleiding hard aan de slag om verbeteringen te realiseren. En met succes! Twee onderwijsinspecteurs bezochten op 23 januari lessen en voerden gesprekken met onder andere docenten, leerlingen en de schoolleiding.

De inspecteurs toonden zich zeer onder de indruk van de positieve ontwikkelingen binnen de school. Alle benodigde verbeteringen zijn in de praktijk zichtbaar. Daarom is het predicaat ‘zwakke school’ per direct niet meer van toepassing. Sterker nog, als het Adelbert College doorgaat op de ingeslagen weg dient de school voor de inspectie als voorbeeldschool voor andere scholen in het voortgezet onderwijs. Daarom is het Adelbert gevraagd of andere scholen in de toekomst de school ter inspiratie mogen bezoeken. Een groot compliment.