woensdag 12 mei 2021

S Sport

Persoonlijke fouten nekken SV Wassenaar

Wassenaar - SV Wassenaar verspeelde afgelopen zaterdag zijn positie in de middenmoot door te verliezen van UDO. De Kerkehouters zijn inmiddels ver afgezakt in het rechter rijtje.

Voor de zoveelste keer dit seizoen kreeg het trainersduo Kooijenga/Buys met personele tegenvallers te maken. Allereerst moest het team het doen zonder de geschorste Micoly Volskyi. Daarnaast is Oleksandr Bachinskyi terug naar de Oekraine voor een nieuwe verblijfsvergunning. Zijn vervanger, het Wassenaarse keeperstalent Ian Berk, die sinds enkele weken terug is van zijn studie in Milaan, moest wederom in verband met studie afhaken. Daardoor maakte oud jeugdkeeper Sousou versneld zijn debuut in het team van de groen-witten. Tot overmaat van ramp raakte rechtsachter Max Meijer in de warming up geblesseerd. Daardoor werd het strijdplan al voordat er één seconde was gespeeld weer gewijzigd. Gevolg vier gewijzigde posities in de verdediging.

Ondanks deze chaos, wist SV Wassenaar toch de score te openen. Centrumverdediger Rutger Ruigrok van de Werve schoof bij de tweede paal de bal door de benen van de UDO-keeper. Helaas stak de grensrechter de vlag om hoog en volkomen onterecht werd de goal afgekeurd. In de 25ste minuut was het raak aan de andere kant. Door een fout in de achterhoede wist Vergeer de 0-1 te scoren. Vanaf dat moment raakte SV Wassenaar de grip op de wedstrijd kwijt.

In de tweede helft werd het nog erger voor de Kerkehouters. In de 65ste en de 75ste minuut maakte Hoogkamer aan iedere illusie een eind. Ook hier stonden persoonlijke fouten aan de basis van de tegendoelpunten. De Kerkehouters wisten niets aan de 0-3 achterstand te doen. De wedstrijd was van de kant van SV Wassenaar zeer matig. Door de smalle selectie, blessures en vele afmeldingen iedere week (veel ivm studie), speelt het team nooit met dezelfde opstelling. Een lastige klus voor Kooijenga en Buys. Het is te hopen dat het tij nog zal keren.

Opstellingen:
SV Wassenaar: Sousou; Ricardo Over, Ahmed Zambib, Rutger Ruigrok van de Werve, Nick Allmers; Jeroen van Eijk, Roy Bentvelzen (Jack de Niet), Ritchie Vermeulen en Jose Lucas (Mike van Hemert); Hassan Rezai en Glenn Verburg.
UDO: Van der Maat; Uittenboogaard, M. Franken, P. Franken en Van Moorsel;Van der Zon (Juffermans), Du Maine (Hoogkamer), Teunissen en Schnorhk; M. Bakker en Vergeer.