zondag 17 oktober 2021

K Kunst & cultuur

Zondag 12 maart een pianorecital verzorgt door pianist Tobias Borsboom

Wassenaar - Zondag 12 maart om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt de pianist Tobias Borsboom een pianorecital tijdens een middagconcert in Florence woonzorgcentrum Adegeest, Bachlaan 21, 2252NB, Voorschoten. Hij zal werken van Liszt, Jacob ter Veldhuis en Schubert spelen. Het concert valt binnen de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt 10 euro.

Programma:

Franz Liszt:
1. Grande valse di Bravura, s. 214
2. Adelaïde (Beethoven), s. 466
3. Feux follets, s. 139/5
4. Hongaarse rhapsodie 6, s. 244

pauze

Jacob Ter Veldhuis:
5. Saudade (2012)

Franz Schubert:
6. Fantasie in C Dur, D. 760, "Der Wanderer"

Borsboom:
"Ik wil iets teweeg brengen bij mijn publiek, wat voorbijgaat aan het gewone: Als een schot in de roos, treffend en doorvoeld."

Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten en treedt zowel solo als in andere samenstellingen op. Zo toerde hij in 2015 als solist in Gershwins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest onder leiding van Quentin Clare langs alle grote zalen van Nederland. Tobias won de Dutch Classical Talent Award en met duopartner en violist Piotr Jasiurkowski ontving hij de publieksprijs. Hieraan vooraf ging een grootschalige tour door Nederland, een CD-opname en Radio opnames. In 2017 werd zijn debuutalbum Wanderer uitgebracht onder het label 7 Mountains, die in de pers met veel lof werd onthaald.

De achterliggende jaren was hij eveneens succesvol op concoursen als het Almere Chamber Music Competition, het Grachtenfestival Conservatorium Concours, de Grand Dominique, het YPF Piano Competition, het Concertgebouw Entree Kamermuziek Concours en het Prinses Christina Concours.

Tobias Borsboom voltooide in 2013 zijn master-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Vanaf 2007 studeerde hij aan de Jong talent afdeling van het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti.

Tobias Borsboom treedt veelvuldig op en is een graag geziene gast op velerlei podia en festivals als het Storioni Festival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Grachtenfestival Amsterdam, het Wonderfeel Festival, het Peter de Grote Festival en The International Holland Music Sessions.
Voor seizoen 2016-2017 loopt in samenwerking met theaterproductiehuis Oorkaan en theatermaker Dagmar Slagmolen "Meneer Tobias en het zwarte monster", een muziekvoorstelling voor kinderen. Met pianoduo partner Yukiko Hasegawa speelt hij in samenwerking met Operagroep The Fat Lady de Carmina Burana van Carl Orff in 2016.
Tevens organiseert Tobias concerten onder de naam 'Podium Pianoboom' in Den Haag en omstreken.
Naast zijn drukke concertleven werkt Tobias Borsboom aan het Conservatorium van Amsterdam als Docent Correpetitor