donderdag 24 juni 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 8 2017

Wassenaar - Vraag vrijwilligers waarom ze zich inzetten voor een ander, een goed doel of de samenleving en je krijgt totaal verschillende antwoorden: “de buurt, daar doe ik het voor”; “enthousiaste gezichten, daar doe ik het voor”; “de jeugd, daar doe ik het voor”; “kwispelende staarten, daar doe ik het voor” enz. Over een ding zijn vrijwilligers het met elkaar eens. Vrijwilligerswerk is leuk om te doen en het geeft veel energie en voldoening. Het maakt niet uit of je veel of weinig tijd hebt, hoog- of laagopgeleid bent, of oud of jong bent: Er is een vrijwilligersuitdaging voor iedereen. Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar, het steunpunt voor vrijwilligerswerk in ons dorp en ontdek de vrijwilliger in jezelf. Een greep uit de ruim 100 vacatures:

* Bij zelfstandig thuis wonende ouderen ligt het gevaar van eenzaamheid op de loer. De Zilverlijn van Het Nationaal Ouderenfonds biedt ouderen de mogelijkheid om op gezette tijden een gezellig telefoongesprek met iemand te voeren. Maak jij het verschil door een dagdeel vanuit je eigen huis een aantal Zilverlijn-telefoongesprekken te voeren (vacaturecode H 062)? Ervaar hoe blij je mensen daarmee kunt maken.
* Een eerlijke en betere verdeling van welvaart in de wereld, wie wil dat niet? De Wereldwinkel zorgt voor de verkoop van eerlijke producten waarvan de opbrengst gaat naar de producenten in derde wereld landen. Help je een dagdeel mee als verkoopmedewerker (Vacaturecode G 058)?
* Voor de eigen gelederen is de Vrijwilligerscentrale op zoek naar een enthousiaste collega, die vrijwilligerstaken en potentiële vrijwilligers met elkaar “gaat matchen” als Consulent, vacaturecode B 068. Wil jij het enthousiaste team een dagdeel versterken?
* Bij Zorgvilla De Haesekamp, een kleinschalige instelling voor ouderen met dementie, kijken ze uit naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij de avondmaaltijd (vacaturecode A 082) of zich willen inzetten tijdens activiteiten als wandelen, zwemmen, spelletjes doen etc. (vacaturecode A 083). Aandacht maakt een wereld van verschil voor de bewoners.

Meer weten over deze over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de Bibliotheek of het Gemeentehuis. Of kom langs op het vrijwilligersspreekuur in de Bibliotheek op vrijdag van 10-12 uur.

Vrijwilligerspashouders opgelet
Nu ook korting met je vrijwilligerspas bij MSCE massages aan de Dr. Mansveltkade 11 (bij Xtremefit). Je krijgt 5 euro korting op een massage van 30 minuten en 10 euro korting op een massage van 60 minuten. Kijk voor meer informatie over de ruim 80 pasaanbiedingen op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl

NLdoet, doe je mee?
Niet vergeten: op 10 en 11 maart kun je weer een dag(deel) aan de slag tijdens de grootste landelijke vrijwilligersactie in Nederland. Kijk op www.nldoet.nl voor een klus bij jou in de buurt. Doe mee, alleen, of samen met je buren, collega’s, familie, klasgenoten, sportteam enz. Maak ons land een beetje mooier op 10 en 11 maart.