zaterdag 31 juli 2021

S Sport

Schaakvereniging Wassenaar op volle toeren in de regionale competitie

Wassenaar - SV Wassenaar (de schaakvereniging, niet de gelijknamige Wassenaarse voetbal/honk-softbal vereniging) speelt al tientallen jaren mee in de regionale schaakcompetitie van de Haagse Schaakbond. Afhankelijk van het aantal actieve leden van de club is het aantal teams dat in een bepaald jaar meedoet nogal wisselend. Op de hoogtij dagen van de club van 2005 - 2009 speelde het eerste team van SV Wassenaar zelfs mee in de landelijke competitie van de KNSB.

Tegenwoordig spelen er twee achtallen mee in de HSB competitie waarbij het eerste team in de eerste klasse acteert, de één na hoogste afdeling, en waarbij het tweede team in de derde klasse uitkomt. Daarnaast doet elk jaar een viertal mee aan de bekercompetitie van de HSB.

In het huidige seizoen presteren beide teams buitengewoon goed in hun klasses. Het eerste team staat na twee overwinningen en twee gelijke spelen en één nederlaag op een gedeelde tweede plaats terwijl het tweede na drie overwinningen en twee nederlagen op plaats drie staat. Een klein smetje op de goede prestaties is de afstraffing van het tweede team vorige week door een Delft’s achttal. Voor beide teams zijn er nog twee matches te gaan.

Het bekerteam van SV Wassenaar wist een verrassende overwinning te behalen op de winnaars van de bekercompetitie van vorig seizoen. Helaas ging de tweede ronde verloren na een zeer spannende wedstrijd die eindigde in 2-2. Door loting werd Wassenaar daarna uitgeschakeld.