zondag 17 oktober 2021

S Sport

Blauw-Zwart blijft na winst meedraaien in top 4e klasse

Wassenaar - Blauw-Zwart heeft het afgelopen weekeinde weer drie punten aan het totaal kunnen toevoegen en blijft bovenin de vierde klasse meedraaien. Door de 3-1 winst op UDO uit Oegstgeest kan de ploeg van sponsor Lagerberg Verhuisgroep, als men de inhaalwedstrijd thuis tegen FC Rijnland weet te winnen, zelfs opklimmen naar de tweede plaats. De vierde klasse kent een nieuwe koploper, Van Nispen dat een scherpe eindspurt heeft ingezet en koploper Oegstgeest met 4-1 te kijk zette.

De door veel blessures geplaagde thuisploeg trad zaterdag op De Schulpwei met een soort vervangende voorhoede aan. Na een lange blessureperiode maakte Rick Hoogenboom zijn entree als spits en Wilmar van der Ham bleek ook in de voorhoede uitstekend uit de voeten te kunnen. Voeg aan de blessure-tegenslagen dan ook nog eens toe dat de pot voetbal erg rommelig was en bol stond van de door de Wassenaarders gemiste kansen, dan wordt duidelijk dat de harde kern supporters nou niet echt aan het genieten was!

Gelukkig rondde Stuart Hooijmans een prachtige voorzet op maat vanaf de vleugel al in de 8e speelminuut bekwaam af. Die 1-0 deed een doelpuntenfestijn verwachten. Maar neen: de Blauwen begonnen de ene kans na de andere te missen. Het moet gezegd, de goalie van UDO stond zijn doel als een leeuw te verdedigen. Maar de morrende Wassenaarse supporters moesten tot zelfs de 52e minuut wachten op een mooi strak schot van Wilmar van der Ham dat de 2-0 betekende.

Tekenend voor het foutenfestijn was de 2-1 in de 78e minuut toen een over het halve veld heen en weer geknalde bal van grote afstand over Blauw-Zwart-keeper Mike van Zonneveld in het Wassenaarse doel plofte. Maar gelukkig maakte de weer van een blessure herstelde Iliass Assaban, die kort voor tijd weer mocht meedoen in de hoofdmacht, een fraaie 3-1. Nna een razendsnelle en technisch fraaie actie belandde zijn strakke schuiver in de hoek van de UDO-goal.

Komend weekeinde komt de Wassenaarse derby in het Kerkehout, tegen de SV Wassenaar weer aan snee. Nu de kansen op promotie voor Blauw-Zwart nog volop aanwezig zijn, moeten de punten tegen het laag-geklasseerde SV Wassenaar worden gepakt, dus van onderschatting zal zeker geen sprake zijn in deze ouderwetse derby!