woensdag 12 mei 2021

S Sport

S.V. Wassenaar adspiranten spelen hun eerste oefenwedstrijd

Wassenaar - De adspiranten meiden van JEFF v. EIJK INSTALLATIE hebben hun eerste oefenwedstrijd gespeeld. Met onze combinatie partner Catch speelden we tegen Alphians. Met een leuk mixteam gingen we van start in een beetje te koud softbalweer.

Het was wat onwennig, waar moet ik staan, hoe gooit de pitcher, kan ik wel slaan, lukt het vangen en doe ik niks geks?? Allemaal vragen voor deze eerste wedstrijd, maar daar is het tenslotte een oefenwedstrijd voor.

Wij begonnen in het veld en maakten daar een paar sprankelende nullen op een. Af en toe een beetje zoeken waar je moet staan en dat nadenken pfff wat een lastig spel is het eigenlijk, dan terug naar je honk dan weer niet, dan is het een fout bal en dan weer niet. De pitchers hebben laten zien waarvoor ze vorig jaar getraind hebben onder leiding van Piet Pannen. Goede ballen gooiend maken we nog meer leuke acties en de bijbehorende nullen. Steeds op een andere plek in het veld staan om te wennen aan alle veldposities. Leuk om jullie zo enthousiast te zien worden. Toen aan slag, stiekem wilde niemand als eerste gaan slaan, maar toen we eenmaal een rondje gehad hadden, hadden we de smaak te pakken en was zelfs jammer dat je niet meteen aan de beurt was. Slaan op een gepitchte bal is toch wel wat anders dan in de zaal met optossen. Beetje zoeken naar wanneer het nou precies een slagbal is, maar ook hier hebben we laten zien waar we de hele winter zo keihard aan gewerkt hebben. Alphians liet ons ook toe om het spelen van een wedstrijd te oefenen, af en toe een beetje uitleg was wel fijn want het is best een lastig spelletje.

We hebben niet gewonnen, maar wel weer veel geleerd.

Jammer dat het voor een lekker softbalweertje een beetje te koud was, maar de diehard ouders bleven ons aanmoedigen. Het was genieten om jullie te zien spelen en met het komende seizoen komt het helemaal goed!

Denk je nou het lijkt me ook wel een leuke sport dat softballen, kom een keer meetrainen of kijken naar een wedstrijd. Zondag 26 maart 10.30 spelen we weer een oefenwedstrijd op S.V. Wassenaar.

Je kan ook mailen of bellen voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 0619742894/ 0637354831/ 0612159148