zaterdag 25 september 2021

E Events

Haast je naar Jezus (1/3)

Wassenaar - De komende drie weken wordt er een interview gehouden met leden van de Evangelie Gemeente Wassenaar (EGW) waarin zij vertellen wat Pasen voor hen betekent. Op zondag 16 april a.s. is het Eerste Paasdag en dan organiseert de EGW een speciale paasdienst voor jong en oud met als thema ‘Haast je naar Jezus’.

Een interview met Truus van Egmond
Even voorstellen...
Ik ben Truus van Egmond en ik ben getrouwd met Nico van Egmond en we hebben samen 5 kinderen en 6 kleinkinderen waar we heel gelukkig mee zijn. We werken allebei en ik heb alweer 25 jaar een eigen kapsalon. Nico en ik komen met heel veel plezier al 13 jaar in de Evangelie Gemeente Wassenaar.

Het thema van de paasdienst is ‘Haast je naar Jezus’. Wat betekent dit thema voor jou?
Eigenlijk past haasten voor mij niet bij Jezus, want als ik aan Jezus denk voel ik altijd meer rust. Ik denk dat het wel een mooi thema is voor mensen die Jezus nog niet kennen. Dat zij zich juist gaan haasten naar Jezus, want er is geen beter leven dan een leven met Jezus. Een leven met Jezus is voor mij echt een volmaakt leven.

Pasen staat steeds meer in het teken van nieuw leven, lente, paaseieren en gezellig samen zijn. Wat vind jij daar van?
Op zich is daar niet veel mis mee, want als ik aan de Here Jezus denk, dan denk ik ook aan nieuw leven en vernieuwing. En ook met al die vrolijke dingen denk ik aan de Here Jezus. Alleen dat de naam van de Here Jezus in deze tijd vaak ontbreekt vind ik heel erg jammer. Het is jammer dat heel veel mensen het verhaal van Jezus niet meer kennen. Hierbij schieten de christenen zelf eigenlijk tekort en als ik naar mijzelf kijk dan merk ik dat ik daar ook niet altijd even open en blij over praat. Het zou juist mooi zijn dat iemand aan mij ziet dat het niet alleen vrolijk en gezellig is, maar dat dit alles door Iemand geschapen is. En die Iemand is het heel erg waard om te dienen en te eren.

Wat wil je de lezer meegeven?
Ik ken een leven zonder de Here Jezus en met Hem en een leven met Jezus is het beste leven! Dat wil niet zeggen dat er nooit problemen zijn, maar je hoeft die problemen dan niet alleen te dragen. Ik raad iedereen aan om zich naar Jezus te haasten en om ook van een leven met Jezus te gaan genieten.

Lees dit interview ook op www.egwassenaar.nl of volg ons op Facebook en Twitter.
Volgende week een interview met Annelien Teuwisse.