woensdag 27 oktober 2021

S Sport

Braassemloop: een uitdaging voor het WZK Tri-team

Wassenaar - Zondag was de locatie voor het Z&Z circuit Roelofarendsveen. Nog 2 wedstrijden te gaan en het circuit 2016-2017 zit er weer op. Voor de podiumplaatsen komt er het nu op aan, Tineke en Richard hebben goede kansen. Iedereen heeft zijn eigen doelstellingen: sneller lopen, voorbereiding voor de marathon volgende week of simpel maar heel belangrijk genieten van het lopen, de sfeer en het parcours.

De Braassemloop is een van de mooiste lopen uit het circuit, afwisselend, langs de oer Hollandse molen, kades met leuke huisjes, de boten en het meer, dat vandaag parelde in het zonlicht.
Het is nu echt lente, zonnig, weinig wind, als je heel kritisch bent wat warm.

Om de 10 minuten ging een afstand van start, met voorop de 21 km. lopers. Onder aanmoediging van het enthousiast publiek de Sotoweg op, langs kwekerijen, de molen en dan een lastig klimmetje naar de oever van de Braassemermeer. Nu wordt het toch echt warm, hier zijn we nog niet aan gewend. Rustig doorlopen, ademhaling controleren en uitstreken. Een goede looptechniek helpt enorm. De kilometers tikken weg en ook de tijd loopt door. Het gaat steeds beter. Er wordt in groepjes gelopen, je kan je ook focussen op de loper voor je en proberen steeds dichter bij te komen, iedereen heeft z'n eigen tactiek.

Dan komt de "Tulp" inzicht en wordt steeds groter, dat betekend dat de finish niet ver meer is. Nog 2 bochten en aanzetten voor een versnelling, een tandje harder zeker als er een PR in zit. Heel toepasselijk tulpen als beloning. Ervaringen uitwisselen naar afloop, iedereen is het er over eens het was wat zwaarder, maar de moeite waard.

Over 4 weken de laatste circuitwedstrijd. Voor die tijd op 27 april de Koningsloop, die het WZK Tri-team organiseert, iedereen is welkom om er aan deel te nemen. De kinderloop van 1 km en 2,5 - 5 - 10 km voor alle leeftijden. Zie www.tri-team.nl voor info.

Uitslagen:
5 km. Chretienne van Brussel 24.36 Bert van Ginkel 26.39 Karin Gerse 33.50
10 km Richard de Smit 36.39 Ronald Seijsenaar 45.17 Peter Grund 50.17 Arno Eijgenraam 51.25 Erwin Vermeulen 51.43 Monique Bos 57.27 Caroline van Weerlee 58.40 Els van Deursen 58.40 Merit van Muijlwijk 1.01.14
21 km.Tineke Haitsma 1.47.12 (PR)