zaterdag 25 september 2021

E Events

Haast je naar Jezus (2/3)

Wassenaar - Dit is het tweede interview met een lid van de Evangelie Gemeente Wassenaar (EGW) waarin zij vertelt wat Pasen voor haar betekent. Op zondag 16 april a.s. is het Eerste Paasdag en dan organiseert de EGW een speciale paasdienst voor jong en oud met als thema ‘Haast je naar Jezus’. Een interview met Annelies Teuwisse

Even voorstellen
Ik ben Annelien Teuwisse, getrouwd met Dennis Teuwisse en trotse moeder van twee mooie jongens van bijna 4 en 1 jaar. Ik ben pedagogisch hulpverlener en werk met kinderen met psychiatrische problematiek. Ik ben nu bijna 9 jaar inwoner van Wassenaar en ik geniet nog elke dag van al het moois wat Wassenaar te bieden heeft.

Haast je naar Jezus wat betekent dit thema voor jou?
Wij leven in een maatschappij waarin tegenwoordig alles zo snel en efficiënt mogelijk moet. Tijd kost geld, dus elke minuut moet nuttig worden besteed. Daardoor voelen de meeste mensen druk om te presteren en te blijven innoveren. Er moet continu na worden gedacht over wat er beter en efficiënter kan en mensen, bedrijven en instellingen moeten zich steeds opnieuw bewijzen. Ook ik heb hier mee te maken binnen de zorg. Wil je als instelling presteren dan moet je haast maken om te innoveren zodat gemeenten bij jou zorg in blijven kopen. Ook voor mij als medewerker geldt dat ik aan steeds hogere eisen moet voldoen en mijzelf moet profileren.

Ik geloof dat God blij met mij is zoals ik ben. Bij God hoef ik niet na te denken over innoveren en profileren. Ik mag weten dat Jezus voor mijn zonden gestorven is en dat ik na dit leven het eeuwige leven mag leiden samen met Jezus. Een leven zonder haast en zonder mijzelf steeds opnieuw te hoeven bewijzen. Dit geeft mij rust en houvast. Het leven is korter dan wij ons soms beseffen en daarom vind ik dat mensen zich naar Jezus zouden moeten haasten. Hij is het antwoord op onze vragen en bij Hem vind je rust!

Pasen staat steeds meer in het teken van nieuw leven, lente, paaseieren en gezellig samen zijn. Wat vind je hier van?
Pasen is een mengeling van verschillende gebruiken en feesten geworden. De Germanen begroeven bijvoorbeeld paaseieren in hun akkers en geloofden dat hun akkers zo vruchtbaarder zouden zijn.

Daar komt waarschijnlijk het verstoppen van paaseieren vandaan. Ook wij verstoppen paaseieren voor onze kinderen en eten lekkere dingen, ook dat hoort nu voor ons bij Pasen.
In het voorjaar komt de natuur weer opnieuw tot leven. Dat mag best gevierd worden met een gezellig samenzijn. Al zou het jammer zijn als mensen de christelijke boodschap van Pasen vergeten. Ik geloof in een nieuw leven na dit leven samen met Jezus. Ik geloof dat zoals alles opnieuw uitloopt wij ook opnieuw mogen beginnen samen met Jezus.

Wat wil je de lezer meegeven?
Geniet van het gezellige samenzijn met Pasen en al het moois dat je gegeven is! Ik geloof dat God je nog veel meer wil geven. Dus waar wacht je nog op en haast je naar Jezus!
Lees dit en het vorige interview ook op www.egwassenaar.nl of volg ons op Facebook.

Volgende week een interview met Henk Tukker.