vrijdag 30 juli 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 14 2017

Wassenaar - Waarom zou je vrijwilligerswerk doen? Misschien omdat het een goed gevoel geeft om je hand uit te steken naar iemand die jouw hulp nodig heeft, jouw gezelschap vraagt of zijn of haar verhaal aan je kwijt kan bijv. Of omdat het je blij maakt iets nuttigs met je vrije tijd te doen. Of omdat vrijwilligerswerk heel goed staat op je CV. Vooral dat goede gevoel wordt vaak genoemd door vrijwilligers. Heb jij de vrijwilliger in jezelf al ontdekt? Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale voor een oriëntatie op onbetaald werk bij jou in de buurt. Er is voor elk wat wils.

* Bij de Wassenaarse Brandweer is plaats voor mannen en vrouwen tussen de 18 en 40 jaar die sterk in hun schoenen staan. Zij gaan – na een gedegen opleiding – assisteren als Brandweervrijwilliger (vacaturecode M 024).
* De Vrijwilligerscentrale zoekt voor de eigen gelederen een Consulent m/v (vacaturecode B 068) die met Windows en Outlook overweg kan. Je gaat een ochtend per week geïnteresseerden adviseren bij hun oriëntatie op vrijwilligerswerk.

Onze Wassenaarse zorginstellingen kunnen altijd vrijwilligers gebruiken die extra aandacht aan bewoners willen geven. Je maakt echt een wereld van verschil.
* Bij SWZ zoeken ze o.a. Wandelmaatjes (vacaturecode A 081) voor de groepswandeling op vrijdagochtend maar ook Wandelmaatjes (vacaturecode A 091) die individueel met cliënten in overleg korte wandelingen willen maken. Ook is er vraag naar vrijwilligers (vacaturecode A 093) die elke 2e vrijdag van de maand bewoners naar een bijeenkomst voor zingeving willen begeleiden. En ze zoeken een Vrijwilliger voor handverzorging (vacaturecode A 096). Het vijlen, insmeren en lakken van handen en nagels is een echt blij verwenmomentje voor de bewoners.

Meer weten over deze of andere vacatures in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m vr van 09.30-10.00 uur. Of ga langs bij het vrijwilligersspreekuur in de Bibliotheek op vrijdagochtend van 10-12 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de bibliotheek of het gemeentehuis.