zaterdag 16 oktober 2021

A Algemeen

HMC en ADO bieden ook de komende jaren patiënten met kanker een 'ADO-beleving'

Wassenaar - HMC en ​ADO Den Haag hebben hun samenwerking om een mooie middag of avond te organiseren voor patiënten met kanker verlengd. Het huidige én het komende voetbalseizoen kunnen patënten met kanker uit de gehele regio Haaglanden zich bij de Stichting Bewegen Tegen Kanker opgeven voor een 'ADO-beleving'; een gratis VIP-behandeling tijdens een thuiswedstrijd van ADO Den Haag.

HMC en ADO Den Haag werken al sinds 2009 samen om een bijdrage te leveren aan de Haagse gemeenschap. Vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid combineerden de organisaties het sportieve karakter van ADO Den Haag met de gespecialiseerde kankerzorg van HMC. Die samenwerking resulteerde in Bewegen Tegen Kanker, sinds 2013 een zelfstandige stichting. Het doel? Extra faciliteiten en activiteiten die bijdragen aan het algemene welzijn aan te bieden aan patiënten in de Haagse regio met kanker, hun familie en hun dierbaren. Voorbeeld hiervan ziin de VIP-behandelingen tijdens de thuiswedstrijden, maar ook benefietevenementen waarbij spelers van ADO Den Haag en medewerkers van HMC vertegenwoordigd zijn voor het inzamelen van fondsen.

De samenwerking tussen HMC en ADO Den Haag heeft ook al jaren een sportmedische component: de afdeling Sportgeneeskunde van HMC verzorgt de sportmedische keuring van spelers en trainers en staat de voetbalclub met raad en daad terzijde.