zondag 18 februari 2018

S Sport

Honk- en softbalafdeling S.V. Wassenaar organiseren deel Koningsspelen

Wassenaar - Vrijdag 21 april was het zover; de Koningsspelen. Een dag vol sport en spel voor alle basisscholieren in Nederland.

Dit jaar organiseerde de honk en softbalafdeling van S.V. Wassenaar een groot deel van deze spelen voor de Bloemcampschool. Voor deze dag waren voor de groepen 5, 6, 7 en 8 diverse honk en softbalspellen bedacht om de aandacht op deze mooie sport te vestigen. Vier spellen die allemaal te maken hebben met honk- en softbal. De homerunrace, wie loopt het snelst een homerun? Lijntje verdedigen; wie verdedigt met handschoen het beste een geslagen bal. Castibal op zijn Amerikaans; wie loopt de meeste meters, terwijl de veldspelers de bal moeten overgooien en vangen met die enorme handschoen en tenslotte een echt spelletje Bee ball, de instromer van het honk- en softbal. Alle kinderen deden vol enthousiasme mee aan deze toch wel competitieve spellen en wilden natuurlijk winnen van hun klasgenoten.

Veel enthousiasme ook van de vrijwilligers die deze sport beoefenen en er net zo gek van zijn als Ronaldo van voetbal. In honk-softbalpak zodat het helemaal echt was. Het was voor sommigen kinderen toch wel gek om die enorme handschoen aan te hebben en dan ook nog aan de hand waarmee je eigenlijk niet gooit. Ook het slaan was even wennen, van het paaltje maar ook dan moet je de ogen goed op de bal houden. Maar na een paar keer ging het vanzelf en werd vangen als vanzelf en slaan ging steeds beter, waarbij de ballen soms zover geslagen werden dat ze in het andere spel belanden. Het was een leuk gezicht.

Het weer was perfect voor een spelletje honk/softbal. Het veld lag er prima bij en voor de versnaperingen was de kantine open. Na een dag vol vangen, gooien en slaan kon iedereen met een voldaan gevoel naar huis. Mede dank zij de vrijwilligers van s.v Wassenaar die vol enthousiasme de kinderen het spel uitlegden is deze dag een succes geworden.

14 juni organiseert S.V. Wassenaar het slagbaltoernooi voor de Wassenaarse basisscholieren en ook dan is er de mogelijkheid kennis te maken met de leuke honk- en softbal sport. Lekker buiten met teamgenoten balletje gooien en slaan hoe leuk is dat!

Wil je meer informatie over honk en softbal kijk dan op de site van S.V. Wassenaar of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kom gerust een keer een training mee doen!

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Fri Feb 16 17:06:39 +0000 2018

👓 Het laatste nieuws van 16-02-18 op https://t.co/K5sfMwtUnl - https://t.co/W9QgYBCPPS
Fri Feb 16 15:02:17 +0000 2018

VVD Wassenaar stelt voor Jan Anthonie Bruijn #Wassenaar #VVD #GR2018 https://t.co/6aH1OUhVZ3