donderdag 02 juli 2020

P Politiek

HartvoorWassenaar en de Warenar

Wassenaar - Het college wil de “Warenar” sluiten en verkopen. De “Warenar” is de afgelopen jaren ernstig verwaarloosd. Het achterstallig onderhoud is zodanig dat nu echt miljoenen uitgegeven moeten worden voor renovatie. Door de investering van miljoenen nemen de jaarlijkse kosten met ongeveer €200.000 toe.

Wat verliezen we er mee? De “Warenar” is een begrip in Wassenaar. Het hoort bij Wassenaar. Als de “Warenar” verdwijnt, dan verdwijnt weer een stukje Wassenaar.
Het is ook het enige theater in Wassenaar. En het is voor veel andere activiteiten een ontmoetingsplaats op een goed bereikbare centrale plek in ons dorp.
Aan de andere kant, het zal €200.000 per jaar kosten. Wat is het nut voor de Wassenaarders van die €200.000? Het college stelt dat er geen “business case” is.
Wij denken dat het (maatschappelijk) nut groot is.

Het verhaal van de “Warenar” is natuurlijk triest. Door het beleid van de afgelopen jaren is (groot) achterstallig onderhoud ontstaan. Helaas niet alleen de “Warenar”, kijk ook maar eens hoe afgebladderd ons gemeentehuis “de Paauw” er bij staat. En dat zijn niet de enige twee gebouwen.

Tegelijkertijd wordt er door deze coalitie (D66,CDA,PassievoorWassenaar,PvdA,GL) met geld gesmeten en zonder enig beleid met onze financiën omgegaan. Grote bedragen zijn uit de reserves gehaald om de dagelijkse uitgaven te doen.

De D66 roept dat het met de financiën van Wassenaar best wel goed gaat.
Als dat zo zou zijn, dan had HartvoorWassenaar geen enkele moeite om te beslissen dat de “Warenar” behouden blijft voor de Wassenaarders. We zouden ook stimuleren om nog meer activiteiten te organiseren in de “Warenar”. En het zou mooi zijn als een Wassenaarse bouwonderneming de renovatie uitvoert.
Nu zien we, dat het wel een moeilijke beslissing gaat worden. Want als je onvoldoende geld hebt, dan moet je keuzes maken.

Dit is de eerste serieuze confrontatie met de gevolgen van het slechte beleid van de laatste jaren. We worden heel verdrietig van de afwegingen die deze coalitie (D66,CDA,PassievoorWassenaar,PvdA,GL) maakt. Wel €1miljoen (waarschijnlijk veel meer) Wassenaars geld voor de beveiliging van de Amerikaanse Ambassade, terwijl die door het Rijk betaald zou moeten worden. Wat was de “business case” hier voor? En ook even 2 ton voor het zoveelste onderzoekje met informatie”ateliers” voor het havengebied. Maar geen “Warenar”. En wat is de volgende?

Over 11 maanden zijn er gemeenteraadsverkiezingen. HartvoorWassenaar zet in op een degelijk financieel beleid en de zelfstandigheid van Wassenaar. Duidelijk is dat het echt anders moet.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Voor een dorp in balans

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief