donderdag 29 juli 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 17 2017

Wassenaar - Wat valt eigenlijk onder de noemer “vrijwilligerswerk”? De gangbare definitie is 'werk dat, in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht ten behoeve van anderen of de samenleving'. Denk hierbij bijv. aan goede doelen, zorg, hulpdiensten als reddingsbrigade, brandweer, politie, natuurbehoud, cultuur, evenementen, verenigingsleven, het zgn. voluntourism (combinatie van vakantie en vrijwilligerswerk) en ook het bijwerken van allerlei informatiesites op internet, zoals bijv. Wikipedia. Zonder vrijwilligers zouden veel dingen onbetaalbaar worden en verdwijnen. Over een ding zijn vrijwilligers het eens: het is heel erg leuk om te doen en het staat heel goed op je CV. Heb jij de vrijwilliger in jezelf al ontdekt? Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar voor een oriëntatie.

* St. Duinbehoud ijvert voor bescherming van de duinen en komt op voor de natuurbelangen langs de Nederlandse kust en de mensen die van deze natuur willen genieten. Steun jij de stichting een aantal uren per week als Management Assistent (vacaturecode B 099)?
* Voor veel terminale patiënten is het belangrijk om in de eigen huiselijke omgeving te kunnen sterven. Maak jij dit mogelijk door de familie te ondersteunen in deze moeilijke tijd (vacaturecode A 039)?
*Bij Staatsbosbeheer is altijd plaats voor enthousiaste natuurliefhebbers. Wie helpt mee bij het werk in de natuur (vacaturecode D 014)? Wie wil groepen rondleiden als gids bij de bunkers van de Wassenaarse Slag (vacaturecode D 031) of als gids bij wandelingen in het Hollands Duin (vacaturecode D 032)?
* Mensen met epilepsie willen ook graag op vakantie. Wil jij dit mogelijk maken als enthousiaste begeleider tijdens speciale vakantiereizen van het Epilepsiefonds (vacaturecode K 002) waarbij de leiding in handen is van gediplomeerde verpleegkundigen (nieuwe verpleegkundigen zeer welkom!). Trainingsdag voorzien.

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12.00 uur. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Vraag naar de vacaturemappen bij de bibliotheek of het gemeentehuis. Of kom naar het vrijwilligersspreekuur in de bibliotheek op vrijdag van 10-12 uur.

WassHappening! zondag 21 mei
De Vrijwilligerscentrale Wassenaar en de Bibliotheek Wassenaar organiseren op zondag 21 mei van 12.00 tot 16.00 uur WassHappening!, een gecombineerd vrijwilligersmarkt én een cultureel festival waar Wassenaarse vrijwilligersorganisaties, verenigingen, kunstenaars etc. zich kunnen presenteren aan een groot publiek.
In de gehele Langstraat en een gedeelte van de Van Hogendorpstraat zal een “kramenlint” worden neergezet. Naast deze kramen zullen er op verscheidende plekken in het winkelgebied culturele festiviteiten plaatsvinden met als centraal punt de Bibliotheek. Ook veel winkeliers zullen deze zondag meedoen aan het kramenlint en/of deze extra koopzondag.