donderdag 09 december 2021

E Events

Inleveractie Wecycle

Wassenaar - Heeft u nog oude apparaten over na de vlooienmarkt op Koningsdag? Lever ze in voor het goede doel! Avalex doet namelijk mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte (kleine) elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de milieustraten. Inwoners die vanaf 28 april e-waste inleveren, kunnen punten sparen. Hiermee maakt de lokale afdeling van stichting De Zonnebloem kans op een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle én maakt u zelf kans op mooie prijzen. De actie loopt tot en met 31 augustus 2017.

Actie
Als u e-waste inlevert, verdient u punten door naar www.wecycle.nl/inleverente gaan. Via GPS wordt herkend op welke milieustraat u bent. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van €1.000,- voor een goed doel. In de Avalex-gemeenten zal deze cheque bestemd zijn voor de Zonnebloem. De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een handicap. Voor jong en oud organiseren zij uitjes, vakanties, ontmoetingen en andere sociale en recreatieve activiteiten. Het doel van de actie is om het inleveren van (kleine) elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren.

Recycling belangrijk
Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor kunnen ze niet meer gerecycled worden. Dat is natuurlijk zonde, want recycling zorgt ervoor dat producten duurzamer gemaakt kunnen worden. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Wecycle recyclet 80% van de elektrische apparaten en 90% van de spaarlampen.

Over Wecycle
Wecycle zorgt sinds 1999 voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). De stichting onderhoudt een landelijk inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Meer informatie: wecycle.nl.