Blauw-Zwart blijft fier overeind tegen VVSB, kampioenschap lonkt

8 mei 20174 minute read

Wassenaar – Deze zaterdag trok Blauw-Zwart 1 richting Noordwijkerhout om de burcht van VVSB te slechten. In het kielzog van het jonge Lagerberg Verhuisgroep team volgde een colonne van auto’s en elektrische fietsen richting de Bollenstreek. Naar verluid had VVSB hier op gerekend en een extra barploeg ingezet om aan de vraag naar consumpties rond de wedstrijd te kunnen voldoen.

Het beloofde weer een spannende wedstrijd te worden, want Blauw-Zwart heeft bij VVSB nog niet vaak gewonnen. Weggestopt op veld 4 achter de kleedkamers op een hard kunstgrasveld speelde het spektakel zich af. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslecht in de tweede helft in het voordeel van Blauw-Zwart door twee doelpunten van spits Adrian Koziel, die tot 2 x toe onreglementair net binnen het 16 metergebied werd afgestopt en beide penalty’s zelf verzilverde.

De eerste helft kenmerkte zich tot een verdedigende opstelling van Blauw-Zwart, tactisch ingegeven door de geslepen hoofdtrainer van Blauw-Zwart, Jos van der Helm. Niet alleen moesten de strijders van Blauw-Zwart tegen de wind opboksen, ze dienden ook rekening te houden met het onberekende spel van de gastheren, die middels lange ballen naar voren hoopten dat de bal ergens in de verdediging van Blauw-Zwart goed zou vallen.

Blauw-Zwart kwam toch een aantal malen gevaarlijk voor het doel van de keeper van VVSB, maar de voorzetten door de snelle buitenspelers van Blauw-Zwart, Iliass Assaban op links en Guy van Vliet op rechts, bereikten niet het gewenste resultaat aangezien er zich, vanwege de verdedigende opstelling telkens te weinig Blauw-Zwarters in het strafschopgebied bevonden. Toch nog wel aan aantal kansen voor Blauw-Zwart, maar die schoten gingen of net naast of werden door de VVSB keeper makkelijk gekeerd. De bedoeling was om zonder kleerscheuren door die eerste helft te komen en dat lukte. De rust ging in met een 0-0 stand.

De tweede helft, met de wind in de rug, tapten de jonge honden van het Lagerberg Verhuisgroep team uit een geheel ander vaatje. Linksback Raymond Vosse kon nu wel een aantal van zijn beroemde rushes laten zien, gevolgd door een aantal scherpe voorzetten. Het middenveld sloot beter aan en het was merkbaar dat de goede conditie van d Blauwen zich liet gelden. De gemiddelde leeftijd van de VVSB spelers ligt wat hoger dan die van het Blauw-Zwart team, dat de snelheid van het spel opschroefde. Dat werkte een toename van gefrustreerde overtredingen aan de VVSB kant in de hand, die daardoor de eigen controle steeds meer ging verliezen. Het uitgedachte systeem van trainer Jos van der Helm ging vruchten afwerpen. Ballen werden ingespeeld op Blauw-Zwart spits Adrian Koziel, geposteerd op de rand van het strafschopgebied die dan op zijn kenmerkende wijze aanneemt en wegdraait richting doel, tja en dan moet de verdediging van VVSB aan de noodrem trekken, wat twee keer een strafschop tot gevolg had, die door Adrian zelf in evenzoveel doelpunten werden omgezet.
De wedstrijd was toen eigenlijk gespeeld, maar een paar spelers van VVSB bleven zich wat narrig gedragen waardoor Blauw-Zwarter Guy van Vliet (perfecte partij gespeeld) een onterechte gele kaart opliep en Mats de koning (die eveneens een prima wedstrijd speelde) een slaande beweging van een VVSB speler (kon met rood vertrekken) niet kon ontwijken en ter aarde stortte, gelukkig zonder ernstige gevolgen.

Uiteindelijk werden bij Blauw-Zwart, na een door de scheidsrechter ingelaste afkoelingsperiode, de moegestreden Adrian Koziel en Ilias Assaban gewisseld voor Stuart Hooijmans en Maarten Hoogduijn. De wedstrijd werd toen rustig uitgespeeld, maar niet voordat krijgsheer en laatste man van Blauw-Zwart Bas Conradi (onberispelijke partij gespeeld) zijn truc van een aantal weken poogde te herhalen om van de middenlijn met een prachtig boogschot de keeper van VVSB te verschalken, die te ver voor zijn doel stond. De bal ging echter net over het doel.
Kortom, Blauw-Zwart hield de zenuwen in bedwang, won bekwaam. Nu op naar de laatste wedstrijd thuis tegen WVC op zaterdag 13 mei.

Medekoploper Van Nispen heeft ook gewonnen, dus als beide clubs a.s. zaterdag winnen draait het uit op een beslissingswedstrijd. O ja, nog een lichtpunt is dat Blauw-Zwart de derde periode titel in de wacht heeft gesleept, maar die kant van nacompetitie willen we eigenlijk niet op, want dan moeten al die reeds geplande vakantievluchten worden geannuleerd,
Mannen, de supporters hebben weer genoten!!